Pinterest

2013. január 13., vasárnap

Jamila és Jamil, az arab barbie baba pár



Az egyik célom beszerezni a legtöbb olyan barbie babát, amit az arab országokban árulnak. Egyszerűen nagyon kíváncsi vagyok, miben különböznek attól, amit mondjuk nálunk lehet kapni.

Természetesen van különbség. Például szőke babát is lehet kapni az arab országokban, de az igazán autentikus, mindig fekete vagy barna hajú, barna szemű.

Mikor megláttam a Fulla babámat valakinél a vaterán, rögtön tudtam hogy egy arab baba, alig vártam hogy megérkezzen hozzánk. Most új barátnőt kapott Jamila személyében, aki a jövendőbelijével, Jamillal érkezett hozzánk.





Még meg sem érkezett, már tudtam hogy néz ki, ki gyártotta, hogy hennázva van a keze és a lába és festett alsóneműje van. (Ezt a részét élvezem leginkább a vásárlásnak, az előzetes kutatást)





Szóval, amit én tapasztaltam: Jamila egy új típusú Simba Steffi Love baba, fekete hajjal és barna szemmel, aránylag világos bőrrel. Hennafestés van a lábfején és a kezén és tényleg rózsaszínre festett az alsóneműje. A fekete selyem abaya alatt egy egyszerű műszálas blúzt és fehér pamut szoknyát visel, fekete magassarkúval. A baba a szokásos Steffi minőség, kitörhetetlen nyakú és nagyon kedves arcú. A haja lehetne kicsit dúsabb, de a ritka hajat már megszoktam a Simba babáknál.





A jövendőbelijéről elsőre elég annyi, hogy mikor Lili alánézett a ruhájának, azt mondta felháborodva: - Anya, de ez műanyag!

Igaza is volt, mert a fiú baba feleannyira se jó minőségű, mint a lány. Az arca a klasszikus Kevin arc, barna szem, fekete haj, szakáll, mindez erősen napsütötte testszínnel kombinálva. A legolcsóbb műanyagból van, de a ruhája ugyanolyan selyem, mint Jamilának és van alatt fehér rövidnadrág, póló és még egy tőr is(!). Ez utóbbi nem tudom, hogy eredeti tartozék-e. Ha nem lenne ennyire olcsó anyagból, akkor jobban passzolna Jamilához(csak halkan jegyzem meg, hogy majd keresek mellé egy másik Simba fiú babát)

Egy kis adalék Jamilához a wikipediából.

Jamila, magyarul annyit jelent SZÉP, SZÉPSÉG

2006-ban dobta piacra a Simba Toys Middle East a Közel Keleten ezt babát, a már meglévő Fulla muszlim barbie vetélytársaként(persze csak a piacon).
Jamila a tipikus arab viseletet az ABAYÁT viseli. Először két barátnőjével dobták a piacra, majd megjelent a jövendőbelije, Jamil.
Barbieval, de még Fullával ellentétben, Jamila nem kezd el dolgozni, hanem férjhez megy Jamilhoz, és ettől kezdve a családja körül forog az élete. Idővel Asad és Almira , a két kis babájuk is megszületik és csatlakozik a párhoz(Sajnos sem a barátnőkről, sem a gyerekekről nem találtam fotót).

Jamila amint megérkezett, azonnal levetette az abayát és belebújt az új mustárzöld pulcsijába és virágos nadrágjába. Egyelőre Fullával barátkozik, Jamilt kicsit hanyagolja;-)

Most így néz ki:














1 megjegyzés:

világbaba írta...

Szia! Nagyon klasszak ezek a babák! Már régóta olvasgatom a blogodat. Én is egy babagyűjtő vagyok. Nagyon szeretnék egyszer egy igazi Fulla babát. A kívánságlistámon régóta rajta van ő is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...