Pinterest

2015. március 30., hétfő

Zöld fül szindróma



Zöld fül, vagy ahogy a gyűjtők hívják, GREEN EAR tünet, azoknál a régi, vintage barbie babáknál lép fel, akik fémből készült fülbevalót viselnek/tek. A fém, az idők folyamán kémiai reakcióba lép a műanyaggal és átszínezi a baba fejét. Előbb a fül körül lesz zöld folt, aztán ez átterjed, mint egy vírus, az egész arcra.

Elrettentő példák a google keresőből.



Fotók: http://dollrestoration.com
http://heresherbie.blogspot.hu

Hogy miért írom mindezt? Mert vettem 2 régi babát, akik ugyanezeket a tüneteket mutatják. Első blikkre láttam, hogy lesz velük dolgom, nem is kevés.

Na lássuk kik jöttek.

Egy egyelőre azonosítás alatt lévő 1970-es évekbeli barna hajú barbie bőr szerkóban(Világbaba segítségével sikerült azonosítani a ruhát - 2000 Star Splash Barbie fürdőruha) A baba talán egy Hair Fair Barbie. 1967-69 között adták ki ezt a fejet, test nélkül 3 db parókával, két copffal és hajcsavarókkal. A fej jelzése:
© 1966 Mattel Inc Japan






(mint kiderült, a barna hajúnak parókája van, alatta pedig tűvel és flitterrel összeszurkált fej, hát erre nem tudom mit is mondjak...)

és egy 1964-es Wig Wardrobe Midge fejű baba Francie testtel. Ez utóbbi Midge elég ritka, leginkább miatta vettem meg a két babát.


Így néz ki eredetiben. Ezt a Midge babát test nélkül adták ki, és tartozott hozzá 3 db paróka is. A fejet könnyű volt rátenni egy hasonló korú barbie testére, így lehetett cserélgetni(Pl. Fashion Queen Barbie). Jó ötlet, nem?



A barnának a tarkóján kezdődik a zöld folt. Előbb mindkettőről leszedtem a festéket acetonnal,



Midge baba feje pedig teljes javításra szorul.
Bekentem őket Akneroxiddal. Most egy-két hétig ezt a kezelést kapják, aztán meglátjuk mennyit javult a dolog.




Jó tanács mindenkinek!

Ne hagyj fémből készült fülbevalót a régi babáid fülében! Az új műanyagok mások mint a régiek, de attól még ugyanez a dolog megtörténhet velük! Csak fotózás idejéig maradjon benne.




5 megjegyzés:

világbaba írta...

Ez nagyon érdekes! Kíváncsian várom, hogy sikerül eltűntetni a zöld rettenetet! A csillagos fürdőruci tulaja , egy szőke pancsolós Barbie. Hideg hatására előjönnek, meleg hatására eltűnnek a csillagok. Van hozzá sablon és zsírkréta, amivel rajzolni is lehet rá. Azt hiszem 2001-es a Barbie.

Bambuc írta...

Hát, utánanézek, bár a szabása alapján én régebbinek tippeltem. No meg, műbőrszerűségből van. Ha rátalálsz, kérem a linket:-)

világbaba írta...

http://m.barbie-journale.de.tl/fr.ue.hjahr-_-sommer-2001.htm Itt megtalálod. Nekem megvan a baba, régebben vettem a Tescoban.

világbaba írta...

https://www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&ei=Qq8ZVe65Cs3fatHrgcAN&url=http://m.youtube.com/watch%3Fv%3DBiLEQtvBsHI&ved=0CC0QtwIwBQ&usg=AFQjCNGAY7S_MEVw-U3RbIbVIw8LFnurVw&sig2=HmBrWmForDJT36LNLMrlBw

Bambuc írta...

Köszönöm, Világbaba, tényleg ez a ruha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...