Pinterest

2013. június 29., szombat

Pedigree Walkie Talkie baba


Újabb angol hard plastic baba költözött hozzánk, egy Pedigree Walkie Talkie baba az 1950-es évek elejéről.

Nagyon elhanyagolt állapotban vettem meg, annyira, de annyira koszos volt, hogy csuda! Azért már a képeken látszott, hogy egy különleges példányról van szó. Rövid licittel, 2200Ft-ért(?) vettem meg. Még volt rá egy jelentkező, de úgy tűnik, ő nem látott benne fantáziát.



Még előtte kerestem pár referencia fotót a babáról.

Alaposan lesikáltam, és megmostam a haját is, ami különös módon hihetetlenül hullott. Mikor már a harmadik csomó hajat vettem ki a lavórból jöttem rá, hogy hiszen ennek a babának emberi hajból van a parókája!

Ami ki akart hullani, ki is hullt, elég sok haja maradt így is. A sírószerkezete már nem működött, de a lábát és a fejét ugyanúgy tudja mozgatni, mint a másik babám. Szóval azért hívják walkie talkienak, mert járó és síró baba:-).



A Pedigree cégnek készült Új Zélandon, felirata szerint:

PEDIGREE
MADE IN NZ

52 cm magas. A jó minőségű műanyagnak köszönhetően tisztítás után visszanyerte eredeti halvány rózsaszín színét. Sajnos miközben sikáltam, egy kicsit lekoptattam a pirosítót az arcáról, de ezt majd újra fújom. Súlyra elég nagy, ezért nem is értem hogy lehetett játszani vele???

Megérdemelne egy szép kis nyári ruhát, nézek is neki valami korabeli szabásmintát.




Készítettem pár fotót a másik Pedigree babámmal együtt, aki épp egy Rapunzel gyerekparókát próbált fel. Még nem vettem Merida parókát neki:-(







Bocs a nagy képért, nem tudom hogyan lehet kisebbet készíteni, most már 800x600 egy kép, mégis ilyen nagy lett.

Erről az EFFENBEE Anne Shirley babáról lemaradtam, mert nagyon megugrott az ára. Azért vettem volna meg, hogy felújítsam, de így másra vár ez a nemes feladat.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Hello from Spain: you have a nice collection of vintage dolls. This baby is very cute., Keep in touch

Bambuc írta...

Hi Marta!

Thank you! Unfortunately the Anne Shirley doll isn't mine:-(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...