Pinterest

2013. április 5., péntek

Tammy, Sindy és Susi

Már sokszor írtam, hogy a Pedigree Sindy babák a nagy kedvenceim. Már egész szép sorozatom van belőlük.

Álljon itt egy kis babatörténet Sindyről, akit nem mindig hívtak így.

1962-ben Amerikában, az Ideal Toys kiadott egy barbietól teljesen eltérő alkatú alkatú divatbabát, Tammyt, akinek voltak szülei, testvérei, barátai, autója, háza, saját katamaránja, és persze gazdag ruhatára. Kislányos alkata, "a szomszéd lány" típus, hamar vonzóvá tette a szülők körében. Csak 4 éven keresztül volt forgalomban, után beszüntették a gyártását.





Mikor az angliai Pedigree cég eldöntötte, hogy szeretne kiadni egy divatbabát, megkérdezték a Mattelt, hogy eladná-e nekik a Barbie gyártásának licencét. A válasz - NEM volt. Eközben közvéleménykutatást is végeztek az angol szülők és a gyerekek körében. A válasz itt is nemleges volt, a szülők nem támogatták a felnőtt nőnek kinéző barbie babát, ezért a Pedigree megvette az Ideal Toystól Tammy baba gyártási jogát, ami jobban megfelelt az angol kívánalmaknak. Ígéretükhöz híven, más néven, vagyis Sindy néven forgalmazták Tammyt Angliában.

Amint először feltűnt Sindy, mint Barbie angol "ellenfele", már rögtön másolni kezdték különböző országokban. Elég csak rákeresni a google-on, hogy Sindy clone, és egy csomó találatot kapsz. Van egy-kettő, ami PONT úgy néz ki, mit az angol eredetije, de azért különlegesekre is lehet bukkanni.

Én például nemrégen vettem egy helyi gyűjtőtől egy brazil Sindy másolatot, vagy mondjuk úgy, Sindy brazil barátnőjét, Susit, az Estrella cégtől.
A legelső változat szinte megszólalásig hasonlított az angol eredetire, majd a festett szemét beültetett üvegszemre cserélték, de a teste és a nagysága(24 cm) nagyon hasonló. Itt van pár nagyon szép Susi baba.

Természetesen Susit is a 60-as évek tinidivatja szerint öltöztették: miniszoknya, magasszárú csizma, nagy kalapok, "A" vonalú szoknyák, stb.

2007-ben utolérte őt is az idő szava( pont mint Sindyt), most már pont olyan alakja van, mint barbienak, csak az arca emlékeztet még a régi Susiéra.

Nekem egy biciklis Susim van, Susi ciclista 1974-ből.

Sajnos sem a biciklije, sem az eredeti ruhája nincs meg, de ami késik nem múlik!

Képet majd később felteszek róla. Ebbe a babaházba fog beköltözni a többi Pedigree Sindyvel együtt. Jövő héten érkezik a babaház és lesznek új fotók.

3 megjegyzés:

világbaba írta...

Én is nagyon szeretem a Sindy babákat. Nekem kettő van, az egyik görkoris Sindy, még kislány koromban kaptam, a mai napig nagyon szeretem, teljesen elvarázsolt.

Fricskamacska írta...

Micsoda babaház! Nagyon jó, ha sikerül egyhez hozzájutni, ráadásul berendezve! Mi most egy Lego Scala babaházzal szemezgetünk :)

Bambuc írta...

Reménykedem, hogy tényleg eredeti Sindy ház, mert még nem érkezett meg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...