Pinterest

2013. április 7., vasárnap

Kincsek a PECSÁbólMár egy jó ideje készülök bemenni a Pecsába, a szombati ócskapiacra, és most hétvégén sikerült is. Nem kis sértődés árán a férjemet a gyerekkel beküldtem az állatkertbe, hogy én nyugodtan és remélhetőn eredményesen vásárolhassak.

Mikor még Pesten laktam, gyakran kijöttem ide az anyukámmal vásárolni, régi csipkéket, szalagokat, kötős-varrós újságokat, Most is egyenesen a kedvenc boltosomhoz mentem. De csalódnom kellett, egyetlen nekem tetsző kemény műanyag babát árult, és azt is 1500 Ft-ért. Körülnéztem hát, hol lehet még játékokat kapni. Műanyag játék rengeteg volt, találtam barbiekat is, de nagyon rossz állapotban voltak és egyik sem tetszett. Amúgy is azzal a céllal jöttem ki, hogy 1940-es évekbeli hard plastic(kemény műanyag)babát veszek minden áron. Most úgy tűnik változni fog a gyűjtőköröm, kevesebb barbie, több retro és antik baba. Persze, ha meg tudom őket fizetni.

Szóval először egy nagy kupac Disney barbie tetején pillantottam meg a fenti a kis helyes Takara japán barbie babát.Rögtön lecsaptam rá. Kicsit mintha megkaparászták volna valami kemény tárggyal itt-ott, de a nem bántam, főleg mikor megnéztem a derekán a feliratot,TAKARA
JAPAN

Végre nem egy kínai utánzat!

Nem lehet egy régi darab, egész jó állapotban van, szóval már csak ruhát kell neki varrni, mert elég alacsony, 22 cm magas, és nagyon vékonyka.

Tanácstalanul ténferegtem még egy ideig, mert több babát nem láttam senkinél, egyre több ugyanis az új ruhát áruló ember, akiket nem is értem hogy engedhetnek be egy ócskapiacra!

Csak nem mehetek el úgy, hogy csak 1 babát vettem, gondoltam!

Ezért visszafele az oldalsó soron jöttem, ahol nagyrészt magánemberek, nem dörzsölt régiségkereskedők árulnak. Egy csomó nagy babát láttam meg először csak hátulról. Mikor odaértem a pulthoz, megpillantottam ezt a babát.Nagyot dobbant a szívem. Bár egy zöld kötött együttesben volt, és kócos volt a haja, én rögtön tudtam mit látok. El is kértem az eladótól. Miközben nyújtotta felém, már mondta, hogy egy amerikai baba.Istenem, egy retro Shirley Temple baba! Meg sem kellett néznem a feliratot rajta, csak a testét, ami nagyon jellegzetes. Forgattam ide-oda, mintha gondolkoznék, erre az eladó rávágta, hogy 1000 Ft.
Többet is megadtam volna érte, de ha már ennyiért kínálják, elviszem. Persze az eladót nem világosítottam fel, micsoda kincset ad ki a kezéből, de nem is baj, nálam jó helye lesz.

Szóval ez egy 1972-es Shirley Temple baba az amerikai Ideal Toy Company-tól. Már a 1930-as években adtak ki Shirleyről babákat a filmjeiben szereplő ruhák másolatában. Mindegyik Ideal Toy márkájú baba és a legkülönbözőbb méretben. A teljesség igénye nélkül álljon itt pár 1930-as évekbeli úgynevezett compozit baba.Még kisbaba kiadás is készült belőle.de azt mondják, ez a legsikerültebb kiadás, mert ez hasonlít legjobban a kis színésznőre.

Az eredeti pöttyös ruháját szeretném megvarrni, és egy új cipőt is megérdemel.A haja loknis,a szeme nem lecsukódós. 40 cm magas. A karja és az arca vinylből van, a teste és a lába műanyag, ezért egy kicsit nehéz ültetni.

Itt lehet megnézni Shirleyt a Baby Take a Bow című filmjében, amiről ezt a babát is mintázták.


Megérte bemenni Pestre, úgy gondolom. Legközelebb az Ecseri piacra megyek!

1 megjegyzés:

Fricskamacska írta...

Hú, de irigy vagyok most a kincseid miatt!! Gyönyörű darabokkal gazdagodtál! Erre miért nincs semmi jó piac?? :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...