Pinterest

2015. június 23., kedd

Clara mint Bonbon királylány


Az én Clara babám, mint Bonbon királylány
Szeretem a Barbie meséket. Nem mondom, hogy mindegyik tökéletes, főleg a kezdeti filmek elég gyengék grafikailag, de a legtöbb hercegnő babát ezekből a mesékből szerettem meg. Ilyen volt a Barbie és Diótörő mese főszereplője, Clara is.  A Diótörő mindig is a kedvenc mesém volt. 8 évesen kaptam meg a könyvet  a keresztanyámtól ajándékba és el is olvastam. Nem csak a történetre, hanem a különös illusztrációkra is emlékszem belőlük.  Majd még írok erről a könyvről egyszer egy másik mese kapcsán.  A balettzenét is szeretem.   

Az angol eredetiben Sugar Plum Fairynek hívják a tündérhercegnőt, aki segít Diótörőnek,  amit magyarul Cukor tündérnek fordítottak a Diótörő mesekönyv fordítói. A rajzfilm fordítói pedig Bonbon királylánynak fordították a tündért. Valószínűleg, nem olvasták az eredetit. Hogy lett a tündérből királylány, nem értem????!!!!

Már régen kinéztem magamnak ezt a babát, de ritkán lehetett kapni és elég drágán. 
 Ennek az 2001-ben kiadott változatnak, mozgatható a karja, térde, bokája, tökéletes balerina pózba állítható. A haja egyenesen mesés, göndör csigákban hullik le, és selymes. 


Aukciós kép az én babámról





Az aukciós képen látszott, hogy a baba ruhájának felsője eredeti és a nyaklánca is. A szoknyában nem voltam biztos, inkább tündérszoknyának tűnt. Hiányzott azonban a haj csatja 
 Az arca a 2000-es évek klasszikus, kissé naiv kifejezésű arctípusa, keskeny orral( ez az egy lehetett volna vastagabb) 

Ilyen lett hajfésülés után

Ami nem látszott az aukciós képen, hogy a nyaka ki volt törve, azért meg kellett ragasztani. Hát nem lett tökéletes, és mit mondjak, elég mérges lettem, mert azért elég sokba került ez a baba, ahhoz képest, hogy hibás volt. 3 évente átvágnak, ez van.

Egy kis bemelegítés... 
Fel a lábat! 






A nyakműtétet kivéve elégedett vagyok vele, mert hibátlan baba, megáll a saját lábán, és egyik ujja sem hiányzik. Élőben még szebb, mint fotón.

Fotók a meséből:

Barbie mint Clara
A fenti képen Clara van a mese elején, a második képen pedig a csodás átváltozás után látható. Azért van különbség köztük,nem?

Barbie mint Bonbon királylány
A filmben ilyen csodaszép ruhája lesz.  A haja megnő - miért is ne?- meg is szépül.



Itt pedig a dobozos változat.
Clara Bonbon hercegnő
A hajában a korona igazából egy hajcsat, amolyan "harapós". Ezt a kislányok maguk is hordhatják.
Szeretem, ha olyan kiegészítő van a babákhoz, ami hasznos egy kislánynak, például ékszer. 


A baba a mellékelt állványon tud forogni, vagyis "táncolni". No és persze hajkeféje is van, bár ilyen sűrű  kefével inkább ne fésüljünk göndör hajat.


Clara mesekönyvvel, kezére húzott Diótörő papírbabával 

reklámfotó

                                                Barbie, mint Cukor tündér reklám 2001-ből

2003-ban kiadtak egy egyszerűbb testfelépítésű Clara babát. Ennek már nem lehetett mozgatni a könyökét, vagy bokáját. A gyerekek szempontjából ezzel könnyebben lehetett játszani, de a ruhája már nem volt olyan kidolgozott és a haja is megrövidült. Ebben a változatban egy mini plüss pónit is mellékeltek a babához hajcsat helyett(?!?). Ezt a babát ITT LEHET MEGVENNI a vaterán 4000 FT-ért.




                                             
                                         
                                                   Clara, mint Cukor tündér 2003  

Azóta már kiadtak még két egyszerű változatot belőle, de nekem a legelső a kedvencem.


2 megjegyzés:

luna írta...

Nagyon szép a baba! :)
A Diótörő nekem is nagy kedvencem. :)

Fricskamacska írta...

És most már tudom, micsoda kincsek kerülnek néha hozzám, már ami a ruhákat illeti. Megvan Clara első, szép kidolgozású felsője is :) Gratulálok a csajszihoz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...