Pinterest

2014. december 6., szombat

Egy kis KGST baba, aki talán német???



Legalábbis így árulta az eladó ezt a kis babácskát. Igazából a kerek arca és a visszafogott tekintete ragadott meg benne.

Adódik, hogy az ember azokat a babákat gyűjtse, amelyeket a környező országokban gyártottak, és hozzánk is eljutott, mint cseh, német, román, stb. Ezekről nagyon jó leírásokat is lehet találni a megfelelő nyelveken. Természetesen az ócska piacokon is ezeket lehet leginkább megtalálni. Bocs, az orosz babákat kihagytam, abból is sok van a piacon:-)
A volt Kelet-Németországi babákkal csak most ismerkedem és az is nagyon érdekes milyen játékokat gyártottak a volt szocialista országokban.



Gyanítom, hogy ez a babácska is inkább kelet-német lehet(DDR), és nem lengyel, mint amilyeneket az úgynevezett KGST, más néven lengyel piacokon lehetett kapni. De most akkor a lengyel babás olvasóim megcáfolhatnak:-)

A baba 34 cm magas
teste kemény műanyag
fej, karja, lába gumi
haja aranyszőke
a szája eredetileg tojáshéj színű volt, de lekopott
jelzés a tarkóján a haj alatt: K7/ 35 A



A képen a fellelt állapotban található, még fürdetés és átfestés előtt. Azóta már túl van egy wellness fürdőn, és épp a száját festem, a következő bejegyzésben láthatjátok felújítva.

1 megjegyzés:

csevi írta...

Nagyon kedves pofija van ennek a babának. Kivi vagyok felújításra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...