Pinterest

2014. augusztus 6., szerda

Új szerzemények 2- Geta és Liviu - barbie klónok Made in RomaniaMa csomagot kaptam, végre! Hát nem Mulan jött, de ezt a babát is régóta vártam már. Már bontom is.Na ki Ő?

Hát egy ARADEANCA BARBIE KLÓN klón baba, név szerint GETA(ejtsd Dzsétá)!

Első fotók rólaAz ARADEANCA babákról már sokszor írtam, ők képezik az aktuális érdeklődésem tárgyát.

Ez a szépség pedig egy előző posztban látott fiú babának, mégpedig LIVIUnak az eredeti, gyári párja. Íme egy közös kép róluk. Jobban mondva két Liviuval, mert ketten vannak, mint tudjuk.


Nekem nem volt ilyen babám, de a nővérem kapott egyet apukámtól, amikor én 3 éves lehettem. Ez 1978-ban volt. Bukarestben vette, mert akkor épp oda küldték valami agytágítóra, és a nővérem emlékezete szerint órákat várt a bolt előtt, hogy a kislányának egy ilyen babát tudjon venni. Az ARADEANCA babákat ugyanis leginkább külföldi exportra gyártották. Akkoriban senkinek se volt "igazi " barbie babája.

Szóval babaleírás:Magasság: 28 cm
Jelzés a fejen: GETA
Jelzés a nyakon: 913
Anyaga: gumi, a lába hajlítható egy fémlemeznek köszönhetően, amit a lábba vezettek. A lemez vége kilóg a talpán.
Haja: tűzött műanyag, könnyen fésülhető, aránylag dús(jobb mint a Defa Lucy babáknak)
Mozgékonyság: feje körbe, karja előre hátra, lába előre hátra forgatható

Ami nagyon jellegzetes a babán, az egyrészt a smink, ami utánozni akarja a klasszikus barbie sminket, de nem sikerül túl jól neki, a szája például teljesen elnagyolt, másrészt az aránylag alacsony homlok, ami a haj speciális tűzésének köszönhető.Alapvetően nagyon szép baba, és jó minőségű, ha figyelembe vesszük hogy másolat. A keze és a lába puha műanyagból készült az Aradeanca által kifejlesztett speciális anyagból, de meg sem közelíti a Barbie , vagy akár a Petra babák minőségét.A teste kemény műanyag.Hát a lába nem az igazi amint látjátok, de tud barbie cipőt hordani.

Lássuk a párját, LIVIU babátMagasság: 29 cm
Jelzés a fejen: nincs
Jelzés a nyakon: 858
Anyaga: gumi, a lába hajlítható egy fémlemeznek köszönhetően, amit a lábba vezettek. A lemez vége kilóg a talpán.
Haja: öntött és formázott műanyag, világos illetve sötétebb barnára fújva
Mozgékonyság: feje körbe, karja előre hátra, lába előre hátra forgatható

A két fiúbabát a hajszínen kívül csak a festett szemöldökének állása különbözteti meg egymástól. Egyébként bőrszínben, kidolgozásban ugyanolyanok. Sajnos a lábfejük elég nagyra sikerült, nehéz rá cipőt találni. Széles és túl puha is ahhoz hogy beleférjen egy Ken cipőbe. A fehér nadrágosnak eredeti gyári gumi a cipője.S végül ketten együtt, hogy lássátok milyen testfelépítésükViszlát!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Cute dolls, the make-up is lovely and the guys are great!

Fricskamacska írta...

Egyébként tényleg szép baba! Nálunk a szomszéd kislányok kaptak, és úgy vigyáztak rá, mint a szemük fényére, a kezükből soha nem tették le, vagy csak nagyon biztonságos helyre. Mikor engedték megnézni, azzal vigasztaltam magam, hogy csúnya a sminkje, és nem is igazi Barbie! :D Persze ettől függetlenül boldog lettem volna, ha kapok egyet :)

Ashoka írta...

She is sweet doll and guys are so interesting:)

Bambuc írta...

Thank you girls!
I was born in Romania, but they are my first romanian barbie clones.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...