Pinterest

2011. november 1., kedd

Az első Mattel Li'l Miss babám







Újabb kedvenc babám lett. Igazából ez a babablog keltette fel rá a figyelmemet.

Mindig is szerettem a 80-as évekbeli babákat, és ez most egy nagyon közkedvelt baba a 80-as évek vége, 90-es évek elejéről. Annyira kedves arcú baba, test felépítésileg olyan 2-3 éves korú kislány teste van, pont mint a lányomnak. Szóval utánanéztem a vaterán, és bizony egy hét alatt sikerült is 5 darabot beszereznem belőle. Igazi kincsvadászat volt, hogy 5 különbözőt vegyek, persze még nem biztos, hogy mind másféle, mert még nem érkeztek meg, de remélem. Hamarosan felteszem majd róluk az összes képet.

Az első eredeti csomagolásban érkezett, egy 1989-es Mattel Li'l Miss Dress Up baba. A hozzávaló kellékkel(hideg illetve meleg vizet töltve a tégelyekbe)színezni lehet a ruháját rózsaszínről kékre, és vissza. A hajában is van egy hajtincs, amit hasonlóan lehet színezni. Eredetileg kék, de ha fonni kezded, a kezed melegétől rózsaszínre változik. Rá volt nyomtatva egy magyar nyelvű címke, szóval ezt a típust nálunk is forgalmazták.



Ez az alsóruhája a képen az előző babának. A jobb oldali baba is Dress Up baba, csak ő már nem eredeti ruhában érkezett.



Azt szeretem ezekben a babákban, hogy épp gyerekkézbe valók, 32 cm magasak, nem nehezek, és RENGETEG hajuk van, amit nagyon jól lehet fésülni. A karjuk, lábuk nagyon stabilan van rögzítve, még 20 év után sem mozdul ki a helyéről. És mindig van egy-kettő belőlük a vaterán vagy a tesz vesz-en, mindenkinek ajánlom, akinek még nincs ilyen babája , hogy vegyen, nem fogja megbánni. Nagyon kedvező áron árulják, pont azért mert nem igazán ismerik. Külföldön szeretik és gyűjtik is.

Van belőle néger kislány változat, de nem hiszem, hogy valaha ilyenem nem lesz, persze sosem lehet tudni:-)



És persze sellő változatban is van, fehér és néger is. Ilyet egyszer láttam , és most nagyon bánom, hogy nem vettem meg, mert még énekel is!



Itt lehet még többet megtudni ezekről a babákról, olvasgassatok!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...