Pinterest

2014. március 14., péntek

Famosa Nancy elsőáldozó -Nancy Communion '80



Hát megtörtént! 2 év után újra megjelent a "piacon" egy eredeti Famosa Nancy baba. Az ára magyar viszonyok között nem volt túl barátságos, de sikerült megbeszélni az eladóval egy kis engedményt. Ezután már csak a gyomorideget kellett túlélnem, hogy a pár nap haladék alatt, amit kértem, vajon sikerül-e összegyűjtenem a pénzt a babára. Ezért aztán megváltam egy Corolle Clara babámtól, aki azt hiszem jó helyre került:-), és két Hasbro Jem babától, szintén jó helyen vannak, így aztán volt miből finanszírozzam a megvásárlást.
Most már csak azért izgultam, hogy ide is érjen, el ne keveredjen valahol. Biztos éreztétek már azt, amikor rohansz haza munka után, mert talán otthon vár a csomag, de közben a gyerekért is menni kell az oviba:-))) Ezért aztán kicsit hamarabb elindulsz, és szinte szárnyak visznek a hazáig.

Mikor már teljesen kétségbeestem hogy hol van, kiderült, hogy a szomszéd néni átvette helyettem, a drága:-)

Másik Nancy már nagyon várta. Hiszem még sosem találkozott a rokonával.

- Szia!



- Milyen szép a ruhád!



- Anyukád varrta?



- Nem, a boltban vettük.

Tisztára hasonló a két régi Nancym a bőrszínüket, szem és hajszínüket kivéve, bár van köztük pár év korkülönbség.



Pontosan nem tudtam megállapítani, mikor készült az új Nancy babám, de valószínűleg a 80-as években. Ezt a típusú elsőáldozó ruhát azóta többször is kiadták. Mostanában keresztet tesznek az elsőáldozó baba nyakába, nem medált.



És mi mind Nancyk vagyunk:-)



Íme a csapat, ha alszik



Egyértelműen ez a kedvenc babám, talán azért is mert, ez volt az első amit megvettem. Ha sok pénzem lenne, minden évben megvenném az újra kiadott gyűjtői babákat. Akit érdekelnek a régi Nancyk, a jobb oldali sávban talál szuper kis spanyol blogokat róla.

Az Elsőáldozó Nancyt is kiadják minden évben a gyűjtők és a nagyközönség számára:

Nancy Communion néven lehet utánanézni.


3 megjegyzés:

Unknown írta...

Hello from Spain: nancy is a doll of Spain. Nice collection. I like your Nancy with communion dress. I also have this Nancy. Keep in touch

Bambuc írta...

Thank you Marta!
The red haired Nancy was my first doll of my collection, and she's my favorite! I have only two of them, and one modern Nancy doll.
The spanish Nancy blogs are very inspiratif:-)

Fricskamacska írta...

Gratulálok a kislányhoz! Nekem a szeplői nagyon megkapóak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...