Pinterest

2014. március 22., szombat

Babahaj festés textilfestékkel



Már egy ideje kacérkodom azzal, hogy a sok szőke hajú babám haját átfestem. Már próbálkoztam emberi hajhoz való festékkel is, de sajnos öblítéskor azonnal kimosódott a Steffi baba hajából.

Ezt az IBERIA CLASSIC nevű textilfestéket a Drogerie Marketben(DM)vettem. Az eladó azt mondta, csak feketében van(egyéb színben is lehet kapni a neten). Sebaj, gondoltam kipróbálom. Kell nekem egy fekete szépség!


Egy külföldi blogon láttam hogy valaki ezzel festi át a babái haját. Én két babát választottam, egy Furga márkájú Paola babát és egy Steffi Love barbiet.



Feltettem vizet főni egy fémedénybe. Egy üvegedénybe beletettem mindkét csomag festéket ami a dobozban volt, és forró vízzel felöntöttem. Mikor már forrt a tűzön az edényben feltett víz, akkor beleöntöttem az üvegedényből is a festéket és összekevertem, hogy teljesen feloldódjon.


A vízmennyiségre nem figyeltem, csak arra, hogy bele tudjam mártani Paola fejét is. Amire szintén nem figyeltem, hogy a festék, bármilyen óvatosan is bánok vele, biztos, hogy befogja a baba fejét, és festékcseppek lesznek az arcán. Le kellett volna folpackkal fednem a baba testét is.

Végig gumikesztyűvel dolgoztam, különben holnap nem mehetnék dolgozni:-)

Festés: belemártottam a lassan fővő vízbe először a Steffi baba fejét, egy pálcával lenyomkodtam a haját, hogy mindenhol érje a festék. Kicsit forgattam a vízben, de legfeljebb csak 2-3 percig.

A Paola baba haja dúsabb volt, de épp belefért az edénybe. Őt is úgy forgattam, hogy bőven érje festék. Őt se tartottam pár percnél tovább a vízben, aztán kiszedtem egy lavórba. A fürdőszobai mosdókagylóban langyos vízzel kiöblítettem a két baba haját, és bebalzsamoztam.

Steffi hajából azonnal kioldódott a festék, és ilyen lett


Paola haja tökéletesen befestődött


Az arcánál nem voltam olyan óvatos, ezért aztán festés után acetonnal teljesen le kellett mosnom a sminkjét, az arcpírral együtt.

Na itt jól látszik a különbség


Tanulság:

- Nem minden baba hajat lehet ezzel a festékkel befesteni. Paola a 70-es években készült, és más anyagból van a haja.
- A baba arcát érdemes festés előtt bekrémezni, vagy befedni valamivel, akkor nem fogja meg a festék
- Legjobb ha a babafejet levesszük a fejről, és úgy festjük meg
- mindig legyen otthon elég súrolószer, mert a fürdőszoba tisztítása hosszabb időt vett igénybe, mint maga a babahaj festés:-)


Folyt. köv. babahaj göndörítés!

9 megjegyzés:

világbaba írta...

Nagyon tanulságos, ahogyan leírtad a hajfestés menetét! Örülök, hogy megosztottad velünk! Nagyon várom a göndörítésről szóló bejegyzést, mert van egy babám, akinek pár tincsét be kellene göndöríteni!

martimez írta...

Nagyon klassz lett ez a fekete hajú csaj .

Bambuc írta...

Köszönöm

Még a száját és a szemöldökét is meg kell festenem.

Unknown írta...

Hello from Spain: Interesting tips for coloring hair. Keep in touch

Nagyné Kati írta...

Nagyon ügyes vagy!! Tetszik az átfestésed, és az, hogy lépésről lépésre leírod.KÖSZÖNÖM.
A Nancy babának a pink tincsei miatt festeném át a haját.Szerinted azt a puha szilikon vinilt amiből a feje van,nem kapja be nagyon a festék?

Fricskamacska írta...

Ó, nagyon kíváncsi vagyok hogy mi foghatja be a Barbie-k haját? Nincs huzalmam áthajazni őket :D Köszönöm, hogy letesztelted ezt a festési lehetőséget!

Bambuc írta...

Örülök hogy tetszett a bejegyzés nektek. Sajnos még nem tudtam más típusú babán kipróbálni ezt a festéket, például az új Nancyn. Steffi baba haját szürkére fogta be a festék. A fejbőrét is megfestette, de onnan lehet hogy samponnal előbb utóbb kijön.

Ashoka írta...

Very interesting. I must trying.

Bambuc írta...

Good luck Ashoka:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...