Pinterest

2014. január 23., csütörtök

Egy-két különlegesség érkezett



Újabb vásárlásaimat mutatom be nektek. Az apródon vettem 2 babát. Az egyikről már a képen látszott, hogy régi lehet, a másik pedig csak érdekesnek tűnt, azért vettem meg.

Nos, mikor megérkeztek kiderült, hogy vettem egy régi barbie babát, egy csak Európában forgalmazott 1972-es TNT Standard Barbie babát Tizian vörös hajjal és egy PD&T Sindy babát 2002-ből.

A régi barbie-t Mónika, a Barbie, Sindy és Sütibaba blog írójának segítségével sikerült beazonosítani. Ezúton is köszönöm neki:-)

A fején:

1968 Made in Japan felirat van belül.


A bal fenekén:

© 1966
MATTEL. INC.
U.S. PATENTED
U.S. PAT.PEND.
MADE IN
JAPAN

jobb fenekén

4

szám



A teste TNT, vagyis Twist and Turn. A lába merev és pont olyan mint a legrégibb barbiemnak, vagyis látszanak rajta a csiszolásnyomok. A ruhája is eredeti a 70-es évekből.




A másik baba meglepetés volt, mert bár tudtam, hogy van új Sindy is, de arra nem gondoltam, hogy ilyen silány minőséget gyárt a Pedigree Doll & Toys.



A baba teste gumiból van, és mint látjátok, a jobb karjánál már eltört a belső drótváz, ezért nem tudja letenni. A keze annyira hajlékony, hogy egy ujja már le is tört vetkőzés közben.



Ami meglepetés volt, az a jó minőségű ruha rajta. Mindene eredeti és "S" betűvel ellátott. A selyembélésű kabátja a legszebb! A lábára a Sindy cipők jók csak.



Találtam a neten olyan babát, ami szintén PD&T 2002 számmal van ellátva, de a teste a Winx babákéra hasonlít. Egyszer majd kicserélem a testét, de a feje is hajbeültetésre szorul(középen teljesen kopasz). Még nem merek nekirugaszkodni, pedig látom ti milyen szuper hajakat tűztök:-)

7 megjegyzés:

Fricskamacska írta...

Gratulálok a csajokhoz! Másrészt csalódva olvasom, hogy ez a gyönyörű arcú Sindy ilyen csúnyán el lett rontva minőségileg, mert igazán megérdemelne egy minőségi testet, és "profi" hajazást! Ettől függetlenül szép, remélem, egyszer kiadnak valami komolyabbat is ezzel az arccal! :) A régi lánykát még én sem láttam, nagyon csinos a pofija. Nekem a "fartetkós" Ken a teljes képzavar :D

Unknown írta...

Gratulálok! Szép fogás! Nagyon tetszik a régi Barbiet, ritka találni ilyet, sajnos én sem tudom ki lehet, majd nyomozok kicsit...
A Sindy-n el vagyok keseredve... Nem foglalkoztam eddig az 1998 után gyártott Sindy babákkal, de ez nagyon elkeserítő. Pedig milyen csini a pofija... Érdemes lenne feljavítani. :D

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Bambuc írta...

Ige, valószínűleg Malibu Barbie. Eredetileg szőke, de ezt a típust Németországban készítették ezért vöröses a haja, mert találtam egy ilyet a neten.
A teste ellenben sem színben, sem mozgékonyságban nem Malibu, mert annak a típusnak hajlik a lába. Ez valamivel régebbi, de 1966 utáni mindenesetre.
Köszi a kutatást, ha találsz valamit, írj.

Bambuc írta...

Fricskamacska!
Milyen a fartetkós KEN????

Unknown írta...

Szia!
Találtam pár bejegyzést erről a német malibu barbi-ról.
Ezek szerint elég ritka, ugyhogy gratula a szerzeményedhez! :D

http://www.dollreference.com/barbie4.html

http://www.worthpoint.com/worthopedia/1972-tnt-standard-barbie-8587-europe-109439490

Bambuc írta...

Kedves Mónika !

Köszönöm, köszönöm!!! Szuper, hogy rátaláltál a babára, már kezdtem feladni.
Át is írom a bejegyzést.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...