Pinterest

2013. július 15., hétfő

Meglepetés babák - Dolly Surprise babák



Meglepetés, azaz Dolly Surprise babák, egyenesen 1987-ből. A Playskool/Hasbro cég készítette őket. Előbb a nagyot, majd kisebbeket is, Little Miss Dolly Surprise néven.
Előbb a vörös hajút vettem meg, majd a szőkét, amikor megtudtam, hogy többféle is van belőle. Azért meglepetés baba, mert ha a bal karját előre-hátra húzod, akkor a fejéből "kinövő" hosszú hajtincs visszahúzódik a fejébe. Valószínűleg feltekeredik egy spulnira a baba fejének belsejében.




Ez itt egy katalóguskép a babákról



Nem új keletű dolog ez, már a 60-as években készítettek olyan Ideal márkájú babákat-Crissy néven - amelyeknek a haját lehetett hosszan vagy röviden hordani, pont mint az akkor divat volt. Frufru és tupir.



Egyszer szeretnék ebből az Ideal baba sorozatból egyet!

Ideal Crissy a kedvencem,









Crissy húgát Velvet-nek hívják, nagyon hasonlít az én kis vörös Playskool babámra



Barbie között is van olyan aminek egy-egy hajtincs beépítésével változtatni lehet a hajhosszát. A francia Tressy babámnak, aki 1977-ben készült, szintén van egy megnövő tincse.



1 megjegyzés:

Fricskamacska írta...

Nagyon vártam ezt a beszámolót, a kis vörös csajszi nagyon szép, valahogy sokkal jobban tetszik, mint a szöszi. Igazából ez a hajfelcsavarás nagy ötlet, szerintem ez a mai napig nagyon menő (lenne) a gyerekek körében :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...