Pinterest

2012. december 14., péntek

Szépséges icipici Blythe





A Littlest Pet Shop állatkákhoz tartozó Blythe babával nemrégen találkoztam, mert eddig csak az eredeti Kenner márkájú Blythe babákat nézegettem a neten.

Egy kis Blythe történet:

A nagy méretű Blythe baba egy a barbie-hoz hasonlító testet visel, aránytalanul nagy fejjel. Nem csoda hogy amikor 1972-ben megjelent az amerikai, ausztrál és japán piacon óriási fejével, nem aratott nagy sikert a gyerekek körében. Egy év múlva be is szüntették a gyártását. Az eredeti baba mindkét irányba tudta forgatni a szemeit és még szemszínt is váltott egy madzaggal mozgatott szerkezet segítségével.

1991-ben a Hasbro cég megvásárolta a Kenner céget, ezután már a gyártás joga is hozzájuk került.
2001-ben a japán TAKARA cég kiadott egy könyvet, EZ BLYTHE(THIS IS BLYTHE)címmel. A képeket Gina Garan producer készítette a saját 1972-es Kenner babájáról.



Ekkor kezdődött Blythe új élete. A könyv kiadása után egy évvel, a Takara cég, kiadta az első NEO BLYTHE babát. Ekkor már egyre több felnőtt gyűjtő vásárolta.

Az eredeti Blythe 28 cm magas, de van 11,2 cm PETIT BLYTHE és Middie Blythe baba is amit 2010-ben adott ki a Takara. Csak a legnagyobb tudja a szemszínét változtatni.


Middie Blythe 2011

Itt olvasható Blythopia című honlapon egy csomó infó ezekről a babákról.


Kenner Blythe babák

Ma már csak fantáziától (és a pénzttől)függ, hogy egy alap babából mit tudnak készíteni. (új haj, új, smink, testfestés, ruha, stb.)




Az aktuális kedvencek a netről

A Hasbro cég 2004-ben indította útjára a Littlest Pet Shop játéksorozatán belül, a Blythe Loves Littlest Pet Shop babát, aki csak 11,5 cm magas.

Ez a kis baba már nem tudja mozgatni a szemét, sem lecsukni, de ettől függetlenül nagyon helyes. S mivel rengetegféle van belőle, és mindig adnak ki új és új változatot, legalább olyan rajongó tábora van, mint nagylány testvérének. Az már csak plusz poén, hogy nálunk az Intersparban is meg lehet venni, hogy a vaterát ne is említsem.








Saját LPS Blythe babák

Szóval nehéz volt ellenállni egy ilyen múlttal rendelkező babának, ezért ő is bekerült a kedvencek közé. Jelenleg 7 darabom van belőle: három szőke, két vörös, egy barna, és egy fekete hajú.

Íme a gyári fotók a babáimról és kis állataikról:


Raindrops 'n Rainbows


Buckles & Bows


Fabulously Vintage


Outdoor Afternoon


Swim & Sun






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...