Pinterest

2018. március 3., szombat

Hina Matsuri és Draculaura


Monster Exchange Draculaura
Úgy gondoltam, ezt  a japán ruhás Draculaurát, csakis ma mutathatom be, azon a napon, amikor a Japánban a lányok ünnepe,  a Hina Matsuri van. Magyarra lefordítva, a Babák napja.

Minden év március 3-án, a lányokat ünnepelik Japánban.

"A Hinamacuri, amit babák napjakét vagy lányok napjaként is említenek, egy különleges nap Japánban, amit minden év március 3-án ünnepelnek. Különböző, lépcsőzetesen felállított állványokat takarnak le piros szőnyeggel és babákat raknak rájuk, amelyek a császárt, a császárnét, a kísérőiket és a zenészeiket ábrázolják, Heian-kori ruhákba öltözve.




A babák közszemlére tételének eredete egészen a Heian-korig nyúlik vissza. A kínai hiedelem szerint a bűn és a szerencsétlenség átvihető egy babába. Ahhoz, hogy a test megszabaduljon ezektől az ártó dolgoktól, folyóba kell taszítani a babát. Japán némely területein még manapság is úsztatnak le babákat a folyókon. Ez a szokás úgy ismert, mint a Hina okuri, nagasi bina vagy Hina nagasi. A babákat február közepétől közszemlére teszik, és ahogy a Valentin napi csokoládék árasztják el a boltokat, ezek mellett már nagyon sok aranyos pici dekorációt és édességet lehet kapni a közelgő Hinamacurira is. Manapság már úgy módosult ez a hagyomány, hogy a babákat ugyan leúsztatják a folyón, de utána kiveszik őket belőle és visszaviszik a szentélyekhez és elégetik őket. Ez többek között a környezetszennyezés megakadályozása miatt van és mert a halászok kifogják a babákat a hálóikkal.

A Hinamacuri ünnep hagyományos színe a fehér, zöld és a rózsaszín (vagy piros). A fehér a tisztaságé, a zöld az egészségé a piros, vagy rózsaszín pedig előzi az ártó szellemeket.

Hina babát csak azok a családok tesznek ki közszemlére, akiknek leány gyermekük van. Általánosan egy egész készletet lehet felhalmozni, mivel generációról generációra mindig ráhagyják a babát a következő leánygyermekre. Általában a szülők vagy a nagyszülők vesznek babát a gyermek első Hinamacuri ünnepére. Van egy babona, amely szerint ha a leánygyermek Hina babáját nem teszik közszemlére március harmadikán, akkor az a leány csak nagyon nehezen talál férjet magának.

(Wikipedia)


 Az én babám a Monster Exchange Draculaura, cserediák sorozathoz tartozik. Hihetetlenül jó áron, és tökéletes állapotban vettem meg. A haja ki sem volt még bontva. A táskája valószínűleg egy másik szetthez tartozik.  




Ez a táska amivel vettem


Nagyon menő a legyezős cipője




Ez az eredeti baba



Gyönyörű arca van, azt hiszem, ez a legszebb a Draculaurák között.




Felkerült  a polcra, ezt most nem adom oda játszani:-)

Ha itt lesz végre a tavasz, majd kiviszem fotózni a kertbe. 

3 megjegyzés:

Boróka írta...

Tényleg csodás ez a Draculaura, én is szerettem volna ebből anno! :-) Kíváncsian várom majd róla a további képeket! A táskája egyébként Rochelle Goyle-é.

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81-Alzw-1vL._SL1500_.jpg

Bambuc írta...

Köszi az infót, nem találtam meg, ki-é is lehet a táska

világbaba írta...

Nem hallottam még erről. Örülök, hogy megosztottad!A baba pedig nagyon klassz!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...