Pinterest

2018. január 6., szombat

DeAgostini babák


Őszintén szólva nem gyűjtöm az új porcelánbabákat semmilyen méretben, de amikor a kolléganőmtől kaptam egyet karácsonyra, akkor nagyon megtetszettek. Ezt a "Régi idők hölgyei" sorozathoz tartozó DeAgostini babát kaptam. Név szerint  Margarita Gautier, vagyis Dumas Kaméliás hölgye.
A sorozatban híres regények hősnőit személyesítették meg, mint például Nana, Émile Zola azonos című regényének hősnője.

Kb. 6 évvel ezelőtt az újságárúsnál lehetett kapni 990 Ft-ért ezeket a mini porcelán hölgyeket, korabeli ruhába öltözetve. A baba egész teste porcelánból van és gumival vannak a testrészek összekötve. Első, de második látásra is egész szép, minőségi munka. Sajnos nem áll meg teljesen stabilan a lábán, bár egész jól ki van egyensúlyozva. A cipője festett, magas sarkú félcipő.





Mikor hazahoztam már gyanús volt, hogy van még nekem ilyen arcú porcelánbabám itthon, kettő is. Neki is álltam megkeresni őket.
A két, valószínűleg lengyel népviseletet viselő babát szintén a DeAgostini cég adta ki. Akciósan vettem valamikor  a kettőt együtt  1000Ft-ért az újsággal együtt.







Ha már kiszedtem a szekrényből a nagy babákat, előkerestem a Judittól kapott pici porcelánbabát, amit a tavalyi babatalin kaptam tőle.  Neki csak a nyaka nem tud mozogni, a többi testrésze igen.



Adta magát a téma, hogy legyen egy fotósorozatom a babákkal. A hölgy baba a cselédlánnyal sétál  a karácsonyi városban.  A kislány bár szereti az anyukáját, mégis a cselédlány nyakába kérezkedik. Igaz, csak ő tudja megölelni.

    


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...