Pinterest

2017. március 16., csütörtök

Barbie a szupersztár!


Épp a minap nézegettem a 90-es évek divatját, itthon és külföldön, és jókat nevettem, hogy milyen ruhákat is hordtunk akkor. Teljesen lehetetlen színösszeállítású ruhák voltak, semmi harmónia, csak legyen minél rikítóbb. Én a 80-as években voltam gyerek, és a 90-es években épp a lázadó, hippi korszakomat éltem(tudom kissé megkésve), úgyhogy a divathóbortokból hozzám csak a begöndörített haj jutott el. Egyébként soha többet nem volt göndör hajam.
De gyerekként nekem is denevér, avagy ahogy akkor hívták japán ujjú pulcsim volt, és különböző színes és bonyolult norvég mintával kötött hajpántokat viseltem.
1991-ben még, jobban mondva már, nem érdekelt  a babázás, mert épp rajzszakkörre jártam, hogy iparművész legyek. Pedig, akkor kellett volna befektetni azokba a babákba, amiket most drága pénzért megveszek.

A babagyűjtő Facebook oldalon felcsillant a szemem, amikor megláttam minden idők legnagyobb példányszámban eladott babáját, az 1991-ben kiadott Totally Hair Barbiet(nálunk Ultra Hair Barbie néven futott) a lányoknál.


Ennyire lobog a haja


Azonnal szerettem volna egyet én is. Ki is néztem egy csomagból egy ilyen babát, eredeti ruhájában, kissé kopott hajjal, de az eladó nem vette ki nekem 1400 Ft-ért, ezért újra keresni kezdtem. Mit ad a szerencse, pár nap múlva megláttam aukción ugyanezt  a babát, ugyanilyen áron! Nem is gondolkoztam, azonnal leütöttem. Tegnap vettem át a babát, és csak gyönyörködöm benne naphosszat.  


Ennyire szép!


Tökéletes a haja, bár nem könnyű fésülgetni. Sajnos nincs meg az eredeti ruhája.

Ilyen ruhákat adtak ki hozzá.



Ezek eredeti kiegészítők a frizurákhoz.


2017-ben kiadták ennek a babának az 25 évfordulós változatát. A lányok azt mondták, nem olyan jó minőségű a haja, mint volt régen, de nagyon szép.




Nagyon kevés superstar arcú babám van, mert nem ők kedvenceim. Íme a mini gyűjteményem belőlük. Még van valahol egy barna hajú is, de valahova elkevertem.



Superstar Barbie 

Glinda, Óz a nagy varázsló

My first Barbie

1988 Superstar Barbie

Balról a 2. egy Angelface Barbie

4 megjegyzés:

Barbidou írta...

Gratulálok, gyönyörű szép a haja!

Ashoka írta...

Gratuluję:) Fantastyczne włosy:)

olla123 írta...

Piękna lalka o cudnych włosach!
Gratuluję zakupu!

Katarzyna Zbieraczka Dziwaczka írta...

Piękna !!! Gratulacje !!! :):)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...