Pinterest

2015. május 4., hétfő

Baba kis kitérővel



Ha még emlékeztek rá, írtam többször is, hogy szeretném összegyűjteni a gyerekkorom elveszett babáit. A sok költözésnek, és a "technikai" érdeklődésemnek hála mára már csak egy darab régi babám maradt meg.

Míg az Aradeanca babák után kutattam - majd lesz róla valamikor egy részletesebb bejegyzés - rábukkantam az OLX oldal román változatára. Hát pont úgy néz ki, mint  a magyar és lehet levelet is írni az eladóknak, regisztráció nélkül is.

Mikor megláttam egy aukción azt a babát, amit 6 évesen kaptam Karácsonyra, rövid hezitálás után írtam az eladónak egy levelet, hogy megvan-e még a baba és postázza-e külföldre . Az aukció elég régi volt, kevés remény volt rá, hogy még nem vették meg a babát. Postafordultával válaszolt is a hölgy, mégpedig hogy megvan még  a baba, de sok lenne a postaköltség külföldre, ezért inkább azt javasolta, hogy valamelyik otthon élő  rokonomhoz küldi, mert akkor csak belföldi csomagnak számít. Mindennek utánanézett és megírta nekem  mennyi lesz a postázás, én meg megbeszéltem a nagynénémmel, hogy átveszi nekem, én meg majd tőle amikor megyünk hozzá.
A baba postával együtt 2000 Ft-ba kerül majd utánvéttel.

Ma írt az eladó, hogy kimosta a babát és a ruháit is, kapok még hozzá kötött sapkát és pulóvert is, ami egyébként nem volt benne a csomagban.


az "én babám" a román OLX oldalon

Nem is tudom mit mondjak, erre nem is számítottam!

Egyébként nagy lutrinak tartom a külföldről rendelést, főleg egy nem ellenőrzött oldalról, de most nagy szerencsém volt. Mondhatjuk azt is, hogy szerencsés találkozás volt egy kedves, intelligens, segítőkész eladóval. A másik dolog ami segített, hogy a levelet románul írtam. (román volt az eladó). Az eladó kedves válasza megerősített abban, hogy nyelveket tudni, más nyelveken kommunikálni olyan kapocs az emberek között, ami semmi máshoz nem hasonlítható. Sosem szabad aludni hagyni egy nyelvet sem, használni kell, írni, beszélni rajta, mert csak úgy él.

Az "én babám" a Comorile copilariei kiállításon. Az enyémnek piros kabátja volt, mint az eladótól vásárolt babán.



És az amintirifrumoase.ro oldalon



Részletes fotók lesznek majd, ha megérkezik hozzánk, valamikor a nyár elején.












3 megjegyzés:

Ashoka írta...

Gratuluję odzyskania części dzieciństwa:)

Inka írta...

na moim jedynym zdjęciu z lalami jestem z kilkoma - owszem, ale cudzymi - to moja sentymentalna
pamiątka!
żałuję, że nikomu nie przyszło do głowy wtedy uwiecznić na fotografii moich kilku lal... :(

Névtelen írta...

Hallo
Ich liebte Blog!
Wenn Sie mehr über die wunderbare Puppen in Brasilien wissen wollen, besuchen Sie mein Blog!
http://bonecas-antigas.blogspot.com.br/
Vielen Dank und eine Umarmung!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...