Pinterest

2014. november 25., kedd

Mini American Girl Kaya'aton'my, a kis indián lányMint tudjátok az egyik nagy kedvencem, és egyben a legdrágábban vett babáim az American Girl babák. Van is pár bejegyzés már róluk. Nos a 46 cm magas játékbabák mellett, kiadott a cég egy 15,5 cm magas mini baba sorozatot is, amit könyvvel együtt lehet megrendelni tőlük.Az én kis babámat, Kayanak hívják(ejtsd KY-yah), és indián a Nimíipuu, vagy Nez Perce(átfúrt orrúak) törzs tagja. A neve magyarul azt jelenti: Aki elrendezi a sziklákat". Története észak-nyugat Amerikában játszódik Idaho államban, 1764-ben, mielőtt a fehér telepesek megzavarták volna az indiánok életmódját.

A történelmi sorozathoz tartozik, 2002-ben dobták piacra. A cég a törzs ma élő tagjaival együttműködve tervezte meg a babát.Ő az egyetlen a sorozatban, akinek nincs nyitva a szája, és nem látszanak a fogai, mert az átfúrt orrúak törzs tagjainál a fogak kimutatása támadást jelent.
A történelmi sorozatban a "legidősebb" baba. Az arcformája is egyedi, más babánál nem használták ezt az öntőformát.

Pár közeli kép róla.A teste ugyanolyan mint a nagynak.Az American Girl Shopban ezeket a kiegészítőket lehet a 46 cm magas babához kapni.Ez pedig az új típusú Kaya, nekem még a régi vanToy-box philosopher blogján lehet nagyon szép képeket látni a mini American girl babáiról.


1 megjegyzés:

Ashoka írta...

I like Indians. she is unique. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...