Pinterest

2013. február 23., szombat

My Child babák a Matteltől a 80-as évekbőlMár körülbelül egy éve kinéztem magamnak ezeket a különleges rongybabákat külföldi gyűjtők oldalán, de sosem gondoltam volna, hogy egyszer itt is hozzájutok bár egy darabhoz is. Nem hogy kettőhöz egyszerre!Mikor megláttam azonnal licitáltam rá, s mivel más licit nem is érkezett, hát megnyertem őket! Jellemzően itthon nem nagyon ismerik ezt a babatípust.Kicsit piszkosak voltak, főleg ott, ahol a ruha nem takarta a testüket, amúgy kitűnő mondhatni hibátlan állapotban voltak. Jó mosószeres vízben kimostam őket és kicentriztem. Pikk - pakk megszáradtak.
Vásároltam már ettől az eladótól, és bíztam benne, hogy szép áruja van. Nem csalódtam.

A Mattel cég 1985-88 között gyártotta a My Child nevű babáit. A babák körülbelül 35 cm magasak. A korabeli reklám szerint minden gyereknek szüksége van egy olyan babára, mint amilyen ő.A legkorábbi babákat Tajvanban gyártották, majd pedig Kínában. A tajvani babáknak kerekebb az arcuk, kisebb a köldökük és a szemeik kiemelkednek az arcukból.

1987-88 között kiadtak egy olyan változatot Loving Baby néven, ahol a baba fejét vinylből formázták meg, de a teste anyagból volt, mit a My Child babáknak.Fiú és lány My Child babákat egyaránt kiadtak, különböző bőr, szem és hajszínnel, mint: sápadt amerikai, ausztál/európai barackszínű, afrikai-amerikai és latin(hispanic).

A lánybabákat különböző ruhákba öltöztették. Volt tengerész ruha, kötényruha(egy kis könyvvel vagy anélkül, és zsebmedvével), krepp overáll, alvós készletek (bolyhos papucs és kismackó), játékidő ruha / ABC ruha , iskolai ruha és még sokféle. A fiúk már saját felszerelést kaptak, néhány ezek közül a tengerész ruhát, mellény és nadrág szettet, pulóver szettet. Más ruhát külön-külön is meg lehetett vásárolni.

Kétféle cipőt lehetett a babákhoz kapni.

Kisállatokat is árultak, My Pets néven. Voltak kutyák, medvék, cicák, nyulak. A szemük ugyanolyan volt, mit a babáknak, állat orrocskával. Az arcukat, a tenyerüket, a talpukat és a hasukat nem fedte prém, ott olyan anyagot használtak, mint amiből a babák készültek.
Hát nem cuki?Szóval nekem európai/ausztál babáim vannak Made in China, az egyik kék, a másik zöld szemű és göndör szőke fürtös hajú mindkettő.

Vicky európai babái között megtalálhatjátok az enyémek ruháit.

Pontosan annyira tündériek élőben is, mint a fotókon:-) A fejük kemény anyagból van, arra húzták rá a bőr tapintású barackszínű anyagot. A szemük mélyítve van, a hajuk sűrűn tűzött. A testük valamilyen szivacsszerű anyaggal van tömve, nem annyira puha, mint például a waldorf babáké. A végtagjaik forgó segítségével mozognak, mint a Teddy macik, ezért nagyon sokféle pozícióba állíthatók. A fejüket nem csak körbe, hanem le és fel is lehet billenteni. Az egész baba könnyű, egy kisgyerek könnyedén tudja hordozni.


Íme pár fotó a testéről ruha nélkül:Mivel eredeti a ruhájuk, ezért csak valami különlegeset szeretnék nekik varrni, úgy sincs annyi időm, hogy minden babámat felruházzam.

Mondjuk valami tavaszit, ja és persze cipőt.

Szóval ha láttok ilyen babákat ne szalasszátok el!

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...