Pinterest

2015. szeptember 26., szombat

Zumbi, egy kis afrikai retro baba

Tegnap egy új jövevény érkezett hozzánk, egy kis retro baba. A változatosság kedvéért most nem barbie, hanem egy 60-as évekbeli Aradeanca gumibaba.

Bemutatkozik:









ZUMBI



Zumbi egy helyes 24 cm magas gumibaba, üreges testtel és fejjel,  tömött gumi karral és lábbal. Testarányaiban egy 3-4 éves néger kislányt formáz. Eredetileg "fűszoknyaszerűséget" és fehér gyöngynyakláncot viselt, de nagy felbontású képet még nem találtam róla csak ezt.  

kép a netről

Hozza az afrikaiak jellegzetességeit, mint nagy száj, kiszélesedő orr. A haja sima, rövid és könnyen fésülhető.

Nagyon örülök, hogy hozzám került, mert nagyon ritka, hogy ilyen régi és egyúttal különleges aradi babákra bukkanjak.

Alább összegyűjtöttem a papusiaradeanca.blogspot.hu blog képei közül azokat a néger babákat amiket a cég az évek alatt kiadott. Hát nem sok, ha azt vesszük.


Betsy

papusiaradeanca.blogspot.hu
papusiaradeanca.blogspot



 



Rica

papusiaradeanca.blogspot





Doriana

papusiaradeanca.blogspot

papusiaradeanca.blogspot

Kizi

papusiaradeanca.blogspot

papusiaradeanca.blogspot




2015. szeptember 19., szombat

Winx club babák



Miután már közel az összes barbie mesét megnéztük legalább kétszer, gondoltam ideje sorozatot váltani. Persze olyat amihez baba is készült.
A tündéres mesék a kedvenceim, leginkább a klasszikusokat szeretem, de aztán jöhet az egyéb is. Így akadtam egy olasz mesesorozatra, ami tini tündérekről szól. Címe Winx Club.




A főszereplő egy Bloom nevű lány aki a Földön él, de egyik nap találkozik egy másik dimenzióból érkezett bajba esett tündérrel  Stellával és mikor kiderül, hogy neki magának is varázsereje van, elmegy vele a tündériskolába tanulni.

http://winx-fairies-fashion.blogspot.hu/
 
A sztoriban Bloom 16 éves. Természetesen hamar barátnőkre lel, és megalakítják a Winx Clubbot. Míg az első évadot még Lili is könnyedén végig tudta követni, a 2. évadnál már néha a hajam is égnek áll, hogy lehet ennyi marhaságot beletenni egy mesébe(pl. összezavarodott nindzsák).

Szóval a sztori (eddig) nem valami hűha, de most már mindegy, végignézzük. 2015-ben épp a 7. évadnál járnak, de készült mozifilm is belőle.

Ami fontosabb, hogy már a kezdetektől adtak ki babákat a meséhez, mindegyik évadhoz másokat. Én a legkorábbi, 2004-es Mattel babákat gyűjtöm, de befutott már 2 magasabb lány is a Witty Toys kiadásában. 


A legeslegújabb babákat itt a Winx Club honlapon lehet megnézni.


Ez pedig az én aktuális gyűjteményem:

Mattel Layla 2x, Mattel FLora középen
Witty Toys Bloom és Tecna 



Winx Club babáim

Mivel nem tudtam a kisebb babákból a szárnyas változatot megvenni, a nagyobbik Bloom baba már szárnnyal érkezett, igaz, hogy töröttel. Most szárad az új szárnya, amit Lili utasításai alapján festettem szivárványosra.

Ilyen volt:


A második évadban csatlakozott  a csapathoz az afro vonásokkal rendelkező Layla is, akiből gyorsan vettem is kettő ugyanattól az eladótól, ők nálunk Leila és Laila(!) néven futnak, mint ikrek. Mert igaz, hogy én gyűjtöm a babákat, de a gyerek játszik vele.






Hamarosan érkezik még egy Mattel vörös hajú Bloom, és egy szőke Stella, és akkor már csak a kék hajú copfos Musa, és a padlizsánlila hajú Tecna hiányzik a csapatból. Őket lesz a legnehezebb megszerezni.
Ezekből a babákból nem lesz annyi mint a barbikból, de a sorozatnak meg kell lennie!

Sajnos csak a Monster High babák ruháit tudják hordani, a cipőjüket nem, mert ahhoz túl széles a lábuk. A testalkatuk azonban nagyon hasonlít a MH babákéra. Látszik, hogy róluk inspirálódtak a szörnylányok megalkotói.


Őket pedig kívánságlistára teszem.

Icy a "jeges" boszi egyike a 3 gonosznak, a Trixből

Sky herceg, álnéven  Brandon, Bloom szerelme

A végére meg egy hímzésminta, de csak azért mert a kedvenc karakterem Bloom van rajta:-)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...