Pinterest

2014. október 24., péntek

Ajtókat csapkodok...


Fotó innen kölcsönözve

A hosszú szünet oka személyes jellegű.
Ez most nem babás bejegyzés lesz. Szóval nem kell végigolvasni.

A népnapom tiszteletére felmondtam a munkahelyemen. Na jó, nem éppen ezért, de csordultig telt a pohár. Én sokáig bírom egy helyen, de volt egy pont, amikor már elég volt. Amikor nem csak hogy viccesen keveset keresel, de a szakmai munkád helyett félidőben egy jóval alacsonyabb szintű munkát kell végezned, és még csak nem is tiltakozhatsz, akkor úgy döntöttem, 40 évesen nekem ez már nem pálya. Nem ezért tanultam éveken keresztül, nem ezért fizettem önerőből a másoddiplomámat, hogy utána egy olyan munkát végezzek, amihez csak 8 osztály kell. És még csak meg sem kérdeztek!
Egy kis gyerek mellett, amúgy sem egyszerű az élet, főleg ha a nagyszülők 200 kilométerre laknak.
Bocsánat,ha valakit most megbántok, de aki tudja, mennyi pénz és erőfeszítés van a mögött, hogy diplomás és képzett légy, az érti miről beszélek. Szóval a büszkeségem nagyobb volt, mint a monotonitás tűrésem, ezért otthagytam. Még nem tudom pontosan mit fogok csinálni. Van 3 szakmám, mindegyikben legalább 4-5 év szakmai tapasztalatom, rengeteg ötletem, amit eddig időhiány miatt nem tudtam megvalósítani.

Egy kaput becsuktam, és keresem melyiket nyissam ki. Adok magamnak egy kis időt gondolkozni, remélem a család sem hajt bele egy másik munkába, és lehet hogy végre elégedett leszek azzal amit csinálok, nemcsak lelkileg hanem anyagilag is. Akkor megnyugszom, és minden rendben lesz.

A babázást nem hagyom abba, sőt ráerősítek. Összefoglalok, linkelek, fordítok, ajánlok nektek mindenfélét. Szóval nem esek ki a rutinból, csak formálódom. Meglátjuk táltos lesz-e belőlem vagy szamár maradok:-)

2014. október 8., szerda

Evi Love babáim



Bár régen nem gyűjtöttem a Simba babákat, a tapasztalat azt mutatja, hogy a kislányom legalább ezekkel játszik a barbiek közül. Szóval jöhetnek:-)



A legújabbak a fenti képen láthatóak. A kis néger lánynak nagyon örülök, mert ritkán lehet ilyet kapni. A japán kislányról, aki eredeti kimonójában van, nem is beszélve! Ő a Simba Evi Love - Children of the Wordl sorozat tagja. A vörös hajú egy Evi klón, elég ritkán tűzött a haja, de nagyon tetszett az arca. A sok lány között csak egy fiú van a gyűjteményben.

2014. október 2., csütörtök

Ez NEM LENCI, de azért...



szeretném bemutatni nektek az első vintage souvenir babámat. Nem gyűjtöm a souvenir babákat, mert manapság olcsó anyagból készítik őket, sematikus arccal, aránytalan testtel, vagy a viseletük csak halvány mása az eredetinek, de ezen a babán megakadt a szemem. Épp az ázsiai Lenci babákat nézegettem párhuzamosan a vatera aukciókkal, amikor felfedeztem ezt a ferde szemű japán kisasszonyt. Lázas kutatás, hogy talán egy Lenci, de hamar rá kellett jönnöm, hogy holmi koppintás lehet az 1950-60-as(?)évekből.

Egyetlen helyen találtam hasonlót. RUBYLANE aukciós oldalán. Ő akkor 80 dollár körül árulta a maga babáját. Idemásoltam a képeket, hogy lássátok a két baba közti hasonlóságot és különbségeket.

Az enyém a kék ruhás! Kb. 30 cm magas.


Hasonló: a ruhájuk, a szemük állása, a hajuk(az enyémé nagyon kócos)
Különbségek: a szájuk vonala, arcforma



Szóval közelebbről nézve őket, lehet hogy ugyanaz a sorozat, de kicsit másképp van festve.



Amint látjátok az én babám eléggé kopott, a kimonója színét kiszívta a nap és összekócolódott a haja.

Amúgy rendben van, legalábbis kívül. A kimonó alatt valódi selyem nadrágot viselt, kis inggel. Sajnos abban a pillanatban, hogy kimostam az alsóruháját, az szét is ment. Maga a kimonó 0,8-1 mm vékony gyapjú filcből van. Hihetetlenül finom tapintású, és pont úgy viselkedik mosáskor, mint egy gyapjú pulcsi. Per pillanat épp kisimítva szárad egy törölközőn. Valószínűleg pont ugyanolyan Pannolenci filcből készült, mint a Lenci babák, nincs benne semmi műszál.(a Pannolenci filc anyag, kezdetben birka és kecskeszőr keverékéből készült ) A babának papírmasé feje van rózsaszín filccel bevonva.

És most vetkőzünk!
Itt derül ki hogy biztosan NEM lehet LENCI, mert ilyen végtagkapcsolást ők nem csináltak. A vászonból készült felsőtest szalmával van kitömve, ami kicsit összetömörödött, és emiatt a baba el is fordult.



A fejet külön varrták a testhez.



A test egyébként ügyesen szabott, még gyapjú cicijei is vannak:-)))) A karjai pamutmaradékkal töltöttek. A lábai elég vastagok. Volt valamikor egy fapapucsa is, de már nincs meg. Az ujjai egyben vannak.



Sok javítanivaló van rajta, de hát remélem lesz rá időm bíbelődni vele.

Végezetül pedig néhány igazi ázsiai LENCI baba:-)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...