Pinterest

2013. június 29., szombat

Pedigree Walkie Talkie baba


Újabb angol hard plastic baba költözött hozzánk, egy Pedigree Walkie Talkie baba az 1950-es évek elejéről.

Nagyon elhanyagolt állapotban vettem meg, annyira, de annyira koszos volt, hogy csuda! Azért már a képeken látszott, hogy egy különleges példányról van szó. Rövid licittel, 2200Ft-ért(?) vettem meg. Még volt rá egy jelentkező, de úgy tűnik, ő nem látott benne fantáziát.



Még előtte kerestem pár referencia fotót a babáról.

Alaposan lesikáltam, és megmostam a haját is, ami különös módon hihetetlenül hullott. Mikor már a harmadik csomó hajat vettem ki a lavórból jöttem rá, hogy hiszen ennek a babának emberi hajból van a parókája!

Ami ki akart hullani, ki is hullt, elég sok haja maradt így is. A sírószerkezete már nem működött, de a lábát és a fejét ugyanúgy tudja mozgatni, mint a másik babám. Szóval azért hívják walkie talkienak, mert járó és síró baba:-).



A Pedigree cégnek készült Új Zélandon, felirata szerint:

PEDIGREE
MADE IN NZ

52 cm magas. A jó minőségű műanyagnak köszönhetően tisztítás után visszanyerte eredeti halvány rózsaszín színét. Sajnos miközben sikáltam, egy kicsit lekoptattam a pirosítót az arcáról, de ezt majd újra fújom. Súlyra elég nagy, ezért nem is értem hogy lehetett játszani vele???

Megérdemelne egy szép kis nyári ruhát, nézek is neki valami korabeli szabásmintát.




Készítettem pár fotót a másik Pedigree babámmal együtt, aki épp egy Rapunzel gyerekparókát próbált fel. Még nem vettem Merida parókát neki:-(







Bocs a nagy képért, nem tudom hogyan lehet kisebbet készíteni, most már 800x600 egy kép, mégis ilyen nagy lett.

Erről az EFFENBEE Anne Shirley babáról lemaradtam, mert nagyon megugrott az ára. Azért vettem volna meg, hogy felújítsam, de így másra vár ez a nemes feladat.

2013. június 23., vasárnap

Beverly Hills, 90210 - emlékeztek rá?


Ez most egy rövid bejegyzés lesz, mert holnaptól táborozom, de hogy ne maradjatok ma sem babák nélkül, íme a Beverly Hills 90210 című amerikai sorozat szereplőiről készült babáim.A sorozatot a magyar tévé is mutatta és szégyen, nem szégyen, én néztem...

Mindegyik szereplőről készült Barbie és Ken típusú karakterbaba. A testük hagyományos, bár a fiúk feje egy gömbszerkezeten forog, ezért sokkal többfelé lehet mozgatni, mint a hagyományos fiú babákét. Az arcuk meg egyszerűen állati! Nagyon jól sikerült fejek!Könnyű ráismerni az élő szereplőkre.



Íme, az ikrek - Jason Priestley alias Brandon Walsh és húga Shannen Doherty alias Brenda Walsh
Brendonnak a haját és sminkjét kellett megigazítani, Brendának a sminkjét







Brenda a barátjával Luke Perry-vel alias Dylan McKay-el is pózol





A babák



és az igazi szereplők



És nem adtam fel, hogy egyszer együtt lesz az egész csapat!





2013. június 16., vasárnap

Pedigree Sindy Super Home babaház végre összerakva!



Már jó pár hónapja várja ez az eredeti 1980-as Sindy Super Home babaház, hogy összerakjam. Két szintet sikerült is, a harmadikat, ami a hálószoba lenne, nem raktam a tetejére, mert nem tudnám a gyerekszobában kinyitni az ablakot. Mondjuk így is útban van, de egy ideig kibírjuk:-)



A babaházat bútorozva vettem. A sárga fürdőszobabútor eredeti Pedigree Sindy márka, a nappaliban látható ruhásszekrény is, a fehér kinyitható kanapé, asztallal Barbie szett, a szőnyeget még én szőttem főiskolás koromban. A konyhaszékek Sindy márkájúak, egyedül a konyhabútor(mosogató, hűtő, sütő) márkanév nélküli, de pont jó méretben!

A házhoz még egy tetőtéri terasz is tartozik, illetve lift és erkély is kapcsolható hozzá, de az sajnos nincs meg. Itt egy kép egy összerakott házról.



Most egy fotó kedvéréét beköltözött a házba az összes Sindy babám! A kislány baba a nappaliban a fotel mellett Patch(1972/73), Sindy kishúga. Sajnos belőle csak egy van, egy fürge vaterás a múltkor elnyert előlem egy Patch babát és két Sindyt:-(((.



A konyhaszekrény és a hűtő is fel van szerelve edényekkel, mert azok is tartoztak a csomaghoz.

2013. június 9., vasárnap

Takara Petite Blythe - Made in Japan szó szerint



Tegnap jött haza a nővérem Japánból és meg is hozta, amit kértem, vagyis egy igazi Blythe babát. Na jó, nem a nagy méretet, mert azt nem tudta volna a napidíjából kifizetni, olyan sokba kerül, csak egy kicsi Petite Blytheot.

Készítettem pár fotót Petite Blythe(röv. PB) és Little Pet Shop Blythe( röv. LSP B) közreműködésével, hogy lássátok a közös vonásokat és a különbségeket a két baba között.

Barna hajú - Takara Petite Blythe
Szőke hajú - LPS Blythe





Közös vonások:
- magasságuk
- alakjuk
- fejformájuk
- arcuk



Különbségek:
- PB le tudja csukni a szemét, de csak egy irányba tud nézni, LPS B nem hunyja le a szemét
- PB a fejét jobbra-balra tudja csak forgatni, LSP B billenteni is tudja
- PB tarkóján egy csavar van, mert szétszedhető a feje, LPS B tarkója sima
- PB be tudja hajlítani a lábát mert valami drótféle van benne belül, LSP B pedig nem
- PB lábára rá van festve a cipője, magas sarokkal együtt, LSP B lábára lehet cipőt adni, ez nekem jobban tetszik



alszik





PB babát használtan vette egy bababoltban, de így sem volt olcsó. Ha legközelebb megy szeretnék majd egy nagy Blythe babát. De arra még gyűjtök.

Itt pedig álljon pár fotó, amit a játékboltban a babarészlegen készített csak nekem, de most már nektek is:-)





Takara Jenny babám nekem is van. Sajnos fiú babát nem talált hozzá:-(



Mindenféle kiegészítőket is lehet kapni a babákhoz



Na, azért hagyományos barbie babát is lehet kapni.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...