Pinterest

2013. január 27., vasárnap

My little pony Megan baba



Egy régi adósságomat szeretném törleszteni. Már elég régen megérkezett a My little pony Megan babám és a póni házak is, de még képet nem tettem fel róluk.

Igazából a póni óvoda van állandóan szem előtt, az egyik póni ház fent van a szekrény tetején, a póni kastély még jobb időkre vár az erkélyen. Egy időben nagyon sokat játszottunk a pónikkal. Már sokkal többen vannak, mint ezen a képen, egy egész ménes, mint a férjem szokta mondani. Van köztük szárnyas, egyszarvú, szivárványsörényű, tekergő fejű, fiú póni(!)stb.

De lássuk a fotókat. Megan egy Simba Pamela ruhát visel, mert még nadrágot nem varrtam neki. Sundance-en ül, azon a pónin, amivel együtt kiadták anno.







Sundance pony 1985-ös



2013. január 26., szombat

Hello Nancy!



Nancy ma szerencsésen megérkezett!

Kérésre itt a részletes leírás a babáról:-)



Hát mit mondjak, pont olyan szép, mint a képeken. Az én babám bőre kicsit sárgás, de ez nem zavaró. Az arcán enyhe pirosító van, ami inkább barnás árnyalatú. A szája színe alig üt el a bőrétől. Ennek nagyon örülök, mert sokszor zavar az erős smink a szájon(kivéve a barbiek-nál).

A teste, és a lába keményebb műanyagból van, a feje és a karja puhább anyagú. Mivel egy gömbön forog a feje, picit lefelé, és felfelé is tudja billenteni. Óriási nagy szemei vannak, amiket nem tud lecsukni. Egyetlen olyan új típusú Nancy babát találtam a neten, ami pislogott, de most az a fajta nincs forgalomban.





(Azóta találtam egy újat, aki ha megcsókolja a kis zöld békát lecsukódik a szeme:a neve Famosa Nancy Besos Sorpresa és itt megnézhető a reklám róla,itt meg az ára, 33 euro.
A csuklóját és a könyökét is tudja mozgatni, csak a térdét nem.
Felkerült a kívánságlistára.)


A haja dús, és nagyon könnyen fésülhető. Kicsit olajos a fogása a hajának, lehet, hogy valamivel kezelték. Én mindenesetre nem mosom meg, mert a baba szinte újan érkezett.





Érdemes megnézni a lábujjait, az egyik lábán a középső ujja nagyobb, ez külön tetszik.



Könnyen megáll a lábán is.



A fotókon úgy tűnik, fényes a teste, de ez csak villanó miatt van. Ha leülteted, klasszikus nagyterpeszt csinál. 2 rend ruhát kaptam hozzá, ami a készlethez tartozik plusz a notebookját(?). Mindegyik ruha jó minőségű, finom pamutból van. Igaz, a blúzának az ujját kicsit szűkre szabták, de azért rá tudtam adni. A baba teljes magassága 42 cm.



Nagyon bájos az arca a vastag ajkakkal, és a profilja is szép.





Mivel igen karcsú, könnyű lesz őt öltöztetni, vékony a dereka, kis mellei vannak, de azért van egy kis pocakja is, ami nagyon tetszik.



A haja világos vörös, és a szeme kék, mint legtöbb Nancynek, ezért majd kap egyszer egy barna szemű barátnőt is. Ha esetleg valaki Spanyolországban jár, itt megvehetné nekem a táncos lábú Nancyt:-))) akinek a könyöke, és a térde is hajlik.



Szóval mindenkinek tudom ajánlani, én nagyon meg vagyok vele elégedve. Persze a lányom azt fogja mondani,ha meglátja, hogy:

- Már megint egy baba, anya!

Ahelyett, hogy oroszlánokat, zebrákat és dínókat vennék neki. De nekem is elegem lehet a plüssökből, nem igaz?

Végül egy kép az új és régi Nancyről



Nancy kívánságlista:

Nancy mint Piroska



Nancy mint Alice Csodaországban



Nancy 3 féle farsangi ruhában parókával!



Nancy lovagol



Nancy utazik



Nancy a kistestvérével



Nancy és barátai



Nancy meglepetés puszi(ez elég béna fordítás lett, de jobb nem jut eszembe)







2013. január 24., csütörtök

Filmsztárok arcképcsarnoka



Az egyik kedvenc gyűjtési területem a Mattel barbiek közül azok, amik valamilyen hírességet, vagy filmsztárt ábrázolnak. Egyelőre csak három ilyen babám van, de azért bemutatom őket.

Ha valakit pontosan érdekel ki mindenkiről készült barbie változat, a CELEBRITY DOLL MUSEUM oldalon megnézheti.

Szóval az első babám, a Beverly Hills 90210 című sorozatból Jason Priestley, mint Brendon Walsh volt.

Szerettem ezt a sorozatot. Brendon mindig James Deant juttatta eszembe, és azt hiszem a rendezőknek is, mert hasonlóan fésülték, mint híres elődjét.
Átható kék szeme van, és a fejét nem csak körbe tudja forgatni, mint általában a fiú babák, hanem billenteni is tudja. Imádom!!! Ha szerencsém van, hamarosan a testvérét Brendát is megszerzem. Egyébként az összes szereplőről készült barbie változat!

Brendon Walsh - Beverly Hills 90210



Jason Priestley



A második karakter babám Emma Watson, mint Hermione Granger a Harry Potter és a Bölcsek köve című filmből. Mikor megláttam tudtam, hogy meg kell vennem. A könyvet is nagyon imádtam, és a film is nagyon tetszett, szóval nem volt kérdés. A baba még kislány méretű. A teste olyan, mint a tornász Stacey barbié. A haja hosszú, de a képen befontam két copfba, mert szétáll. Csak a szoknyája eredeti.

Wizard Sweets Hermione





Wizard Sweets Hermione eredeti dobozában - kép a netről



A harmadik baba ma érkezett, és erre már régóta vágytam: az Olsen ikrek egyike, Ashley Olsen a So Little Time sorozatból, ami 2001-2002 között ment a tévében.
A Mattel 2000-2005 között több változatot is kiadott az ikrekből, különböző ruhákban, frizurával. Színésznek szerintem elég gyengék, de különleges az arcuk, és így babában ez különösen jó. A testük ugyanolyan, mint a High School Musical babák teste, tinédzser alkat. Szerencsére így nem látszanak annyira soványnak. A baba ruhája eredeti.
Itt belenézhetsz a sorozatba a youtube-on.

Ashley Olsen - So little time baba



Mary Kate és Ashley Olsen



A lányok majdnem összevesztek! Hermione elfoglalta az egész padot!



Állj fel légy szíves, le akarok ülni!


Na gyerünk, mosolyogj a kamerába!


Jó barátnők vagyunk


Mi lenne, ha befesteném szőkére, és levágatnám a hajam? Jól állna?



Inkább vetkőzzünk;-)



Odavagyok Brendonért! Nem vitás, hogy összejövünk, mit nekem a korkülönbség!


Csak vegyen magának valami divatosabb ruhát...



Végül csak egy fotó az inkább botrányairól, mint filmszerepeiről híres Paris Hiltonról(egy filmjét láttam, de az elég is volt), akiről a Simba cég adott ki barbie babát, és itt megvehető a vaterán 890 Ft-ért.











2013. január 23., szerda

Lalaloopsy baba textilből és elmélkedés a " Benetton babákról"





Készen lett a textil Lalaloopsy babám. Már nem olyan, mint volt, mert közben a polár hajat átvarrtam filcből, de így jobban tetszik. Talán kicsit hosszú lett a keze, de sebaj, próbadarabnak jó lesz. A ruhája és filc cipője levehető.
Magassága 20 cm. Még nem adtam fel, hogy lesz majd egy igazi is, egy 8 cm baba, de most másra gyűjtök.

Aki pedig nemsokára érkezik, egy új Famosa Nancy Como Tu baba(Nancy, aki olyan mint te-szabad fordításban)! Nagyon izgulok hogy milyen lesz élőben, még sosem láttam szemtől szembe ilyen babát! Ráadásul olyan áron vettem meg, mint ahogy külföldön árulják, nincs rátéve semmi.



Ez a "olyan mint te" babatípus egyébként több babamárkánál is megjelenik. Az American Girl babákból, például olyat vehetsz, ami a legjobban hasonlít rád(Just Like You). A honlapon kiválaszthatod milyen színű legyen a haja, a szeme, göndör vagy sima hajú legyen, aztán megkapod a rád legjobban hasonlító babát. Nem véletlen, hogy a reklámfotókon is nagyon hasonlítanak a kislányok a babájukra, és több olyan karácsonyi fotósorozatot láttam, ahol pont olyan babát kaptak a gyerekek, mint ők maguk. Bőven van ebben reklámfogás, de alapvetően ez egy normális dolog.

Elgondolkoztam azon, nekem milyen típusú babák a kedvenceim. Egyértelműen a vörös/szőke hajú, kék szemű, világos bőrű babák, akik rám hasonlítanak. Sokkal könnyebben is tudom őket öltöztetni. A barna bőrű vagy sötétbarna hajú babákkal mindig bajban vagyok, pedig azok is tetszenek, és gyűjtöm is őket, de valahogy nehezen találom velük a hangot.

Hasonló keresi a hasonlót.

Talán az is közrejátszik ebben, hogy én hamar elfogadtam a színeimet, a hajamat csak hennával festettem egy időben még vörösebbre, de se lebarnulni, se bebarnulni nem akartam soha.

Emellett azért nagyon szeretem az új típusú babákban, hogy van belőlük ázsiai, indiai, latin, afrikai, kaukázusi(fehér bőr, szőke haj), stb., szóval mindenféle bőrszínű. Én csak "Benetton babáknak" hívom ezeket, és egyszer szeretnék én is egy ilyen sorozatot összegyűjteni.

Példák a "Benetton babákra":

American Girl- My American Girl babák

Corolle- Les Kinra Girls babák

Corolle-Les Chéries babák

Target Hearts 4 Hearts Girls babák

Target Karito Kids babák

Madame Alexander - Favorite Friends babák


ToysRUs - Journey Girls babák


és utoljára MAYLLA baba, Famosa Nancy kínai koppintása (valószínűleg ott készül), akiből vörös hajút még csak itt láttam.

2013. január 13., vasárnap

Jamila és Jamil, az arab barbie baba pár



Az egyik célom beszerezni a legtöbb olyan barbie babát, amit az arab országokban árulnak. Egyszerűen nagyon kíváncsi vagyok, miben különböznek attól, amit mondjuk nálunk lehet kapni.

Természetesen van különbség. Például szőke babát is lehet kapni az arab országokban, de az igazán autentikus, mindig fekete vagy barna hajú, barna szemű.

Mikor megláttam a Fulla babámat valakinél a vaterán, rögtön tudtam hogy egy arab baba, alig vártam hogy megérkezzen hozzánk. Most új barátnőt kapott Jamila személyében, aki a jövendőbelijével, Jamillal érkezett hozzánk.





Még meg sem érkezett, már tudtam hogy néz ki, ki gyártotta, hogy hennázva van a keze és a lába és festett alsóneműje van. (Ezt a részét élvezem leginkább a vásárlásnak, az előzetes kutatást)





Szóval, amit én tapasztaltam: Jamila egy új típusú Simba Steffi Love baba, fekete hajjal és barna szemmel, aránylag világos bőrrel. Hennafestés van a lábfején és a kezén és tényleg rózsaszínre festett az alsóneműje. A fekete selyem abaya alatt egy egyszerű műszálas blúzt és fehér pamut szoknyát visel, fekete magassarkúval. A baba a szokásos Steffi minőség, kitörhetetlen nyakú és nagyon kedves arcú. A haja lehetne kicsit dúsabb, de a ritka hajat már megszoktam a Simba babáknál.





A jövendőbelijéről elsőre elég annyi, hogy mikor Lili alánézett a ruhájának, azt mondta felháborodva: - Anya, de ez műanyag!

Igaza is volt, mert a fiú baba feleannyira se jó minőségű, mint a lány. Az arca a klasszikus Kevin arc, barna szem, fekete haj, szakáll, mindez erősen napsütötte testszínnel kombinálva. A legolcsóbb műanyagból van, de a ruhája ugyanolyan selyem, mint Jamilának és van alatt fehér rövidnadrág, póló és még egy tőr is(!). Ez utóbbi nem tudom, hogy eredeti tartozék-e. Ha nem lenne ennyire olcsó anyagból, akkor jobban passzolna Jamilához(csak halkan jegyzem meg, hogy majd keresek mellé egy másik Simba fiú babát)

Egy kis adalék Jamilához a wikipediából.

Jamila, magyarul annyit jelent SZÉP, SZÉPSÉG

2006-ban dobta piacra a Simba Toys Middle East a Közel Keleten ezt babát, a már meglévő Fulla muszlim barbie vetélytársaként(persze csak a piacon).
Jamila a tipikus arab viseletet az ABAYÁT viseli. Először két barátnőjével dobták a piacra, majd megjelent a jövendőbelije, Jamil.
Barbieval, de még Fullával ellentétben, Jamila nem kezd el dolgozni, hanem férjhez megy Jamilhoz, és ettől kezdve a családja körül forog az élete. Idővel Asad és Almira , a két kis babájuk is megszületik és csatlakozik a párhoz(Sajnos sem a barátnőkről, sem a gyerekekről nem találtam fotót).

Jamila amint megérkezett, azonnal levetette az abayát és belebújt az új mustárzöld pulcsijába és virágos nadrágjába. Egyelőre Fullával barátkozik, Jamilt kicsit hanyagolja;-)

Most így néz ki:














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...