Pinterest

2011. október 22., szombat

Babagyűjtő lettem!

Van aki későn érik, mondták rám néhányan, bár én sosem gondoltam, hogy valaha is komolyan felnőttem volna. Kicsi koromban, mint minden kislány a környezetemben, imádtam babázni, saját magam varrtam nekik kézzel a babaruhákat. Babakészítő akartam lenni! Lelkesedésem odáig fajult, hogy minden elérhető babát-ez leginkább még kisebb koromban volt általános - igyekeztem szétszedni, mert tudni akartam mi rejlik a belsejükben. Persze csalódnom kellett, mert nem volt bennük semmi érdekes. Azóta felnőttem, és a gyerekkori babáim közül már csak egyet sikerült megtalálnom. Neki csak a szemét festettem ki.

Szerencsére kislányom született, aki már 2,5 éves, így hát újra hódolhatok a szenvedélyemnek, és vehetek neki/magamnak babákat.

Hogy melyikkel kezdődött nem is tudom. Igazából már 20 évvel ezelőtt vettem külföldön babákról szóló könyvet, szóval mindig izgatott a téma.

Idén januárban aztán felfedeztem egy gyönyörű hajasbabát a vaterán(ami kimeríthetetlen tárháza a régi, különleges babáknak)
Egy Famosa Nancy baba volt. Kis utánajárással ki is derítettem, hogy ennek a babatípusnak, ami a 70-80-as években készült Spanyolországban, mekkora hatalmas gyűjtőköre van külföldön. Vagyonokért lehet hozzájutni egy-egy babához.
Hát mint tudjuk, a tudás hatalom, és nekem volt szemem kiszúrni ezt a babát a sok értéktelen mellett. Egyértelműen ő a kedvencem, még ha mostanában hanyagolom is.Itt van egy-két kép róla.





Folyamatosan készülnek a ruhái, de egyszerre több babának is varrok, szóval nem lesz egyhamar kész.
És hogy lássátok, milyen ha valakinek mind megvan, amit valaha kiadtak, íme egy kép egy gyűjtőtől.



Nem hiszem, hogy valaha ilyen nagy gyűjteményem lesz, de örülnék neki. Egyébként Nancyt újra elkészítették, így egy kicsit más lett, a mai igényeknek megfelelőbb(?)
Karcsúbb lett, vékonyabb lábakkal, hatalmas szemekkel, divatos ruhákban. Hiába a nőideál egyértelműen megjelenik a babákban is.



Ezek is nagyon szépek, de én jobban szeretem a régi típust.
Szóval ez a blog a babáimról szól, arról hogyan készülnek nekik az új ruhák, bútorok, stb. Egyelőre még az enyémek, de közel már az idő, amikor osztoznom kell rajtuk a kislányommal. Szóval kihasználom hogy még csak én játszom velük:-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...