Pinterest

2012. november 29., csütörtök

Nancy téli ruhában



Nancy a kedvencem a Famosa babáim közül. Talán ő érkezett elsőre hozzánk. Fel is raktam gyorsan a főoldalra. Tegnap végre kapott téli ruhát, mert eddig csak nyári volt neki. Meleg téli kabátot kapott, polár sapival, és hagyma szoknyával. A sálja, egy régi pulcsiból készült. Csizmája még nincs, de hamarosan lesz, hiszen hétvégén már tél lesz!



Nancy télen



Nancy nyáron

2012. november 25., vasárnap

Kathe Kruse



Nagyon odavagyok a 60-as, 70-es évekbeli babákért. Van bennük valami olyan báj, ami nem sok mai babában van meg. Főleg, ha jó volt a tervező. Pár hónapja sikerült vennem egy Kathe Kruse babát, cirka 1962-ből. Pontosan nem tudom a nevét, csak egy helyen találtam rá, a német e-bay-en, ahol is 90 euroért kelt el.





Egyelőre nincs saját ruhája, bár már begyűjtöttem a babaruha mintákat abból a korból, ezért egy Holly Hobbie rongybaba ruháját kapta meg.





A mai Kathe Kruse babákról itt lehet olvasni.


Aki pedig nemsokára érkezik, az egy Toyse márkájú spanyol Harisnyás Pippi baba a 70-es évekből. Már nagyon várom!







A fotókat erről a spanyol blogról kölcsönöztem.

2012. november 14., szerda

Lady Lovely Locks vagyis Fénylőfürt és a mágikus manócskák



A mai karácsonyi ajándék utáni barangolásom eredménye, a Fénylőfürt és a mágikus manócskák című mese dvd 1-3 része. Majd kiugrottam a bőrömből, végre 25 év után lefordították ezt a szuper kis amerikai rajzfilmsorozatot! Eddig csak a neten tudtuk megnézni, és szinkronban fordítottam Lilinek, de most végre magyarul nézhetjük. Ha ha itt a youtube-on belenéztek, sajnos nagyon rossz minőséget találtok, remélem a most megvett DVD-n jobb lesz.

Mindenesetre az angol wikipedián lehet komolyabban utánaolvasni a sorozatnak.

Ugye, ez egy 80-as évekbeli rajzfilmsorozat, igazi hercegnős, kalandos, tele varázslással, és aranyos lényekkel. Igazából, még a gonoszok is kedvesek benne. Szóval a Lady Lovely Locks and the Pixietails című meséről van szó.
Igazi, kislányoknak való mese, nagyon rózsaszín, virágos. Persze megvan a maga 80-as évekbeli bája:-)Én nagyon szeretem, és 3 és fél éves lányom is.

Ő a gonosz Ravenwaves(Hollófürt) babában



Na és hogy jönnek ide a babák? Természetesen ehhez a rajzfilmsorozathoz is kiadtak babákat, a hercegnőt, a barátnőit, és gonosz fekete hajú hercegnőt, és a megannyi kis állatot, akik a mesében szerepelnek. Per pillanat megvan a hercegnő baba nekem, a vörös hajú barátnője kétszer is, és Pince herceg is, aki általában kutya képében jelenik meg a mesében.



Sajnos ennek az egyébként bájos babának az a legnagyobb baja, hogy nagyon vékony a nyaka, ezért hamar kitörik a helyéről . Ezért olyan rövid mindkét babám nyaka a képeken. Pince(Tisztaszív), a herceg fiú baba nyaka kb 2 perc játék után tört ki, sajnos. Ezért nincs róla saját fénykép egyelőre.







Nagyon helyesek ezek az állat alakú színes hajfürtök, ezeket a tesz veszen vettem.






És nézzétek meg a reklámokat is a babákról!

Azért mellékelek pár képet másoktól, hogy mi mindent is adtak ki ehhez a babához: kastélyt, bútorokat, sellőket, stb.






Jó lenne az összeset megszerezni egyszer, de kevés esély van rá nálunk. De azért nem adom fel!





És végül álljon itt pár háttérkép a számítógépre. Én speciel egérpadot készítettem belőle a Rossmannál:-)








2012. november 13., kedd

Hasbro Sindy


Mikor elkezdtem Barbiekat gyűjteni, teljesen belebolondultam a Hasbro Sindy babákba. Az elsők között vettem belőlük. Nekem gyerekkoromban egy barbie babám sem volt, de már akkor is hallottam a Sindykről a tévében, még emlékszem a reklámra. Szóval ma érkezett meg a 10. Hasbro Sindy babám. Vagyis mindjárt kettő is egyszerre.


Borzasztóan örülök nekik, mert tökéletes állapotban vannak, egy alapos fürdés után, olyanok, mint új korukban. A néger babának, akit Imaninak hívnak az eredeti ruhája, és cipője is megvan.



A néger egy szett darabja, POP STAR IMANI 1995-ből. Érdekessége, hogyha összenyomjuk a két kihúzható kallantyút Imani hátán, akkor széttárja karját, lábát, és mozgatja fejét, vagyis táncol.


Mellékelek egy képet, hogyan is néz ki az eredeti 3 darabos szett. Balra POP STAR IMANI, jobbra POP STAR SINDY, középen Pop Star Paul


Az alap Sindyket kétféle arctípussal készítették, az egyik fitos orrú, ezekért nem rajongok annyira, a másik egyenes orrú. A ma érkezett szőke egy FAIRY PRINCESS SINDY 1993-ből. Eredeti ruhájában alant látható.
Egy kis hirdetés pedig ITT






Lassan megtöltenek egy IKEA-s doboz csak a Sindy babáim, na de amíg van hely a lakásban, miért ne, igaz???

2012. november 7., szerda

Lalaloopsy rongybaba sk

Mindig van egy újabb kedvencem. Most épp a MGA cég Lalaloopsy nevű kis babája.A vaterán most is árulnak belőle mini méretben( 8 cm), de elég drága, hát úgy döntöttem varrok egyet magamnak.

Az ötletet My Froggy Stuff Lalaloopsy készítő videója adta. Némi harisnyából és rugalmas anyagokból varrt a kislányának egy babát. Imádom ezt a nőt, nagyon nagyon kreatív.

Hihetetlen sokféle van ebből babából, legalább 45 karakter, mindegyik más, és persze rengeteg kiegészítővel árulják. Már láttam egy ideje más gyűjtőknél, de valahogy nem értettem, mi benne ami jó. Hát most már tudom.
Műanyagból van, de olyan, mint egy rongybaba: műanyag szemek, fonálból "varrt" haj, nagy fej, mosolygó haj. Az eredeti mérete kb 38 cm, és kicsit nehéz is egy kisebb gyereknek, ezért kiadták a mini Lalaloopsy változatot, különböző házacskákkal, kis állatokkal.
Teljesen odavagyok értük! Persze, még egyet sem tudtam venni, de majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Mindenesetre most varrok egyet, még nincs kész, de íme a fázisfotók.
Mivel nem volt itthon rugalmas anyagom, mint például, amit a waldorf babákhoz használnak, ezért egy testszínű pamutvászonból szabtam ki a testét. Ezután töltőflízzel kitömtem, majd következett az arc elkészítése, rózsaszín filc a pofinak, feketére festett fagombok szemnek, lila polár hajnak. Na ez volt a legnehezebb. És még csak most jönnek a ruhák! Csíkos zoknit már találtam, amiből harisnya lesz, narancs fehér pöttyös felsővel, pink szoknyával, és persze masnival hajban. Oh és a cipő! Na és persze mindez egy 20 centis babán! Egész hétre van munkám!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...